Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Canada 1977. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Donald Sutherland, Stéphane Audran, Micheline Lanctôt, Aude Landry en Lisa Langlois.

VPRO Cinema

Een tienermeisje wordt na afloop van een fuifje vermoord, terwijl haar stiefzusje wordt verwond. De getuigenis van de gewonde doet een lustmoord vermoeden, maar het onderzoek van een politie-inspecteur wijst steeds meer in de richting van een troebele gezinstragedie. Chabrol verplaatste Ed McBains roman [KL]87th Precinct[KLE] rond inspecteur Carella naar Montreal, dat hij met sfeervolle beklemming in beeld brengt. De ingewikkelde intrige zit een psychologische uitdieping in de weg; hetzelfde geldt voor de multinationale rolbezetting. Niettemin treffende momenten door het raffinement en de verziekte emoties bij de op het oog onschuldige jongeren. (De nieuw gemonteerde, zes minuten kortere Britse versie probeert de thriller-aspecten aan te dikken, ten koste van de milieu-ontleding, met averechts resultaat.) Wel wat lang en daardoor vervelend. Ook bekend als: BLOOD RELATIVES.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Donald Sutherland, Stéphane Audran, Micheline Lanctôt, Aude Landry, Lisa Langlois, Laurent Malet, David Hemmings, Tim Henry, Walter Massey, Ian Ireland, Gregory Giannis, Donald Pleasence, Aude Landry
Muziek:
Pierre Jansen
Jaar:
1977
Alt. titels:
Liens de sang, Les, Blood Relatives
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Les Liens de sang (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken