Lyonnais: Taggers, Le

1990, Cyril Collard, 85 minuten

Frankrijk 1990. Misdaad van Cyril Collard. Met o.a. Alima Traore, Kader Boukhanef, Pierre Santini, Bernard Freyd en Francisco Gimenez.

VPRO Cinema

Net als andere steden wordt Lyon, de stad die bekend staat als de meest gewelddadige en gevaarlijke van Frankrijk, geteisterd door 'taggers'. In deze film noemen ze zich 'Blacks, Blancs et Beurs' om te laten zien dat ze erbij horen. Ze sluiten zich aan bij de Zoeloebeweging, die gebaseerd is op de principes van geweldloosheid, antiracisme en afkerigheid van drugs. Dat neemt niet weg dat een opvoeder wordt doodgestoken, want er zijn afvalligen in het spel. Inspecteur Selim Rey, een rol van Boukhanev, gaat op onderzoek uit. In deze film wordt vooral een realistisch beeld geschetst van jongeren die verteerd worden door gevoelsarmoede. Daar ligt ook de grootste kracht van deze film, die overigens stevig gefundeerd is op het scenario van de specialist Marc Villard en deel uitmaakt van de serie Le Lyonnais.

credits

Regie:
Cyril Collard
Cast:
Alima Traore, Kader Boukhanef, Pierre Santini, Bernard Freyd, Francisco Gimenez, Guillaume Depardieu, Christine Laurent, Francisco Sargero
Muziek:
Africa Bambaata
Jaar:
1990
Alt. titels:
Taggers
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Lyonnais: Taggers, Le (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer