Verenigde Staten 1973. Komedie van Hal Ashby. Met o.a. Jack Nicholson, Otis Young, Randy Quaid, Clifton James en Carol Kane.

VPRO Cinema

Een marinier heeft veertig dollar gestolen uit de liefdadigheidspot van de vrouw van zijn generaal en wordt door twee onderofficieren van de marinebasis in Norfolk overgebracht naar de militaire gevangenis. Subtiele komedie met dramatische ondertoon over een relatie die begint zoals die is tussen gevangenen en bewakers, maar uitgroeit tot een hechte vriendschap. Als moet worden gekozen tussen vriendschap en carrière, komt iedereen echter weer met beide voeten op de grond. Een genadeloze analyse van de Amerikaanse waarden, onverbloemd en eerlijk neergezet door een schitterende cast, die alles haalt uit het heerlijke scenario dat Robert Towne putte uit de gelijknamige roman van Darryl Ponicsan. Knappe fotografie van Michael Chapman. Gilda Radner is te zien in een klein rolletje.

credits

Regie:
Hal Ashby
Cast:
Jack Nicholson, Otis Young, Randy Quaid, Clifton James, Carol Kane, Michael Moriarty, Nancy Allen, Luana Anders, Kathleen Miller, Gerry Salsberg
Scenario:
Robert Towne
Productie:
Gerald Ayres
Camera:
Michael Chapman
Muziek:
Johnny Mandel
Montage:
Robert C. Jones
Jaar:
1973
Alt. titels:
Last Detail, The
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Last Detail (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken