Verenigde Staten 1944. Drama van Vincent Sherman. Met o.a. Bette Davis, Claude Rains, Walter Abel, Richard Waring en Jerome Cowan.

VPRO Cinema

Om haar broer te behoeden voor een schandaal trouwt Davis met de saaie maar rijke effectenmakelaar Rains. Ze houdt er enkele minnaars op na, maar als haar broer sterft, heeft haar huwelijk geen enkele zin meer. Als ze erachter komt dat Rains echt van haar houdt, is het eigenlijk al te laat. Ontspannend melodrama, dat vooral wordt gered door het schitterende spel van de hoofdrolspelers. Davis is duidelijk in haar sas als de wispelturige, egoïstische society dame. In hun script behandelen Julius J. en Philip G. Epstein verschillende decennia uit het huwelijksleven van Mr. en Mrs. Skeffington, beginnende in 1914. Ernest Haller was verantwoordelijk voor de fotografie. Voor video kreeg de film zijn oorspronkelijke lengte van 146m weer - bij de release was de film bijna 20m ingekort.

credits

Regie:
Vincent Sherman
Cast:
Bette Davis, Claude Rains, Walter Abel, Richard Waring, Jerome Cowan, Charles Drake, Gigi Perreau, George Coulouris, Marjorie Riordan, Robert Shayne, John Alexander, Dorothy Peterson
Camera:
Ernest Haller
Muziek:
Franz Waxman
Jaar:
1944
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Melodrama, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mr. Skeffington (1944) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken