Verenigde Staten 1992. Komedie van Barry Primus. Met o.a. Robert Wuhl, Martin Landau, Robert De Niro, Danny Aiello en Eli Wallach.

VPRO Cinema

Alle zwaargewichten op de aftiteling ten spijt, De Niro als co-producer en in de film als financier, een weinig geslaagde tragi-komedie over Hollywood. Wuhl is als veertig-jarige een uitgeblust regisseur die niet meer aan de bak komt nadat Walken op de set van zijn film zelfmoord pleegde. Landau is een ex- filmstudiobaasje dat per se een nieuwe film (met Wuhl) wil maken, maar het probleem is dat elke geraadpleegde financier zijn minnares in de film wil. De Niro en Aiello delen zelfs dezelfde vriendin. Acteur Primus' regiedebuut faalt als kritische blik op Hollywood vooral omdat Wuhl niet relativerend overkomt en alles een te zwaarmoedige en zeurderige, te vormelijke en te weinig vindingrijke indruk laat.

credits

Regie:
Barry Primus
Cast:
Robert Wuhl, Martin Landau, Robert De Niro, Danny Aiello, Eli Wallach, Jace Alexander, Tuesday Knight, Sheryl Lee Ralph, Christopher Walken, Ernest Borgnine, Laurie Metcalf, Jean Smart
Scenario:
Barry Primus, J.F. Lawton
Productie:
Meir Teper, Robert De Niro
Camera:
Sven Kirsten
Muziek:
Galt MacDermott, Galt MacDermot
Jaar:
1992
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Film over Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mistress (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken