Italië/Frankrijk 1991. Drama van Daniele Luchetti. Met o.a. Nanni Moretti, Silvio Orlando, Giulio Brogi, Angela Finocchiaro en Anne Roussel.

VPRO Cinema

Dit interessante en onthullende verhaal dat de werkelijkheid van de Italiaanse politiek dicht nadert, gaat over een omkoopbare minister. Zijn assistent komt in opstand omdat de algehele corruptie in de regering hem doet walgen. De assistent doceerde latijn aan de universiteit en schreef verhalen om in zijn levensonderhoud te voorzien. Het familiegoed vergt echter voortdurend herstelwerkzaamheden, die een beroep doen op zijn financiële vermogens, waardoor hij de functie van assistent van het parlementslid wel moest accepteren. Geleidelijk ontdekt hij hoe corrupt en hoe afschuwelijk het politieke apparaat is, waarin hij verstrikt zit. Spel en regie zijn goed in deze wat linkse film die de duistere kant van het Italiaanse politieke systeem voor het voetlicht haalt. Regisseur Luchetti schreef met Sandro Petraglia en Stefano Rulli het scenario. Alescandro Pesci stond achter de camera.

credits

Regie:
Daniele Luchetti
Cast:
Nanni Moretti, Silvio Orlando, Giulio Brogi, Angela Finocchiaro, Anne Roussel, Graziano Giusti, Lucio Allocca, Dario Cantarelli, Antonio Petrocelli, Gianna Paola Scaffidi
Camera:
Alessandro Pesci
Muziek:
Dario Lucantoni
Jaar:
1991
Alt. titels:
Portaborse, Il, Le porteur de serviette, Porteur de serviette, Le, Der Taschenträger
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
Italië, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Il portaborse (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken