Shanghai Express

1932, Josef von Sternberg, 80 minuten

Verenigde Staten 1932. Avonturenfilm van Josef von Sternberg. Met o.a. Marlene Dietrich, Anna May Wong, Warner Oland, Clive Brook en Eugene Pallette.

VPRO Cinema

Peking tijdens de burgeroorlog. De Shanghai Express vertrekt onder zware militaire begeleiding. De Europeanen reizen in comfortabele coupés. In een daarvan zit een bont gezelschap, bestaande uit onder meer de militaire arts Brook, een bandiet en twee prostituées, w.o. Dietrich. Er is ook een missionaris, die bezwaar maakt tegen de aanwezigheid van de dames van lichte zeden. Wanneer de trein wordt belaagd door Chinese bandieten, heeft Dietrich al haar charmes nodig om haar medereizigers veilig te stellen. Visueel magistrale actiefilm, die nog sterk onder de invloed staat van de stomme film, wat in dit geval zeker niet storend werkt. Dietrich is grandioos, in een rol die haar op het lijf is geschreven. Prachtige fotografie van Lee Garmes, die er een Oscar aan overhield. Opnieuw verfilmd als PEKING-EXPRESS.

credits

Regie:
Josef von Sternberg
Cast:
Marlene Dietrich, Anna May Wong, Warner Oland, Clive Brook, Eugene Pallette, Louise Closser Hale, Gustav von Seyffertitz
Muziek:
W. Franke Harling, W. Frank Harling
Jaar:
1932
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Shanghai Express (1932) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer