Duitsland/Frankrijk/Italië 1962. Mysterie van Terence Fisher en Frank Winterstein. Met o.a. Thorley Walters, Hans Söhnker, Senta Berger, Ivan Desny en Hans Nielsen.

VPRO Cinema

Sherlock Holmes (Lee) en Dr. Watson (Walters) onderzoeken een moord, die duidelijk het stempel draagt van professor Moriarty. En inderdaad, Moriarty is weer in Londen en hij geeft zich uit voor archeoloog. Verschillende leden van een Egyptische expeditie, die de mummie en een kostbare halsband van Cleopatra hebben gevonden, vinden de dood, totdat Moriarty uiteindelijk in het bezit is van de schat. Niet bepaald origineel, wel boeiend en plezierig uitgewerkt Sherlock Holmes-verhaal, met een schitterende Lee. Geschreven door Curt Siodmak (zonder dat een verhaal van Conan Doyle model stond). Het typische Duitse studio-Londen is niet erg realistisch en dat geldt ook voor de personages. Fisher draaide de film in Duitsland (met een dialoogregie van Winterstein) op het moment dat hij in de clinch lag met de Hammer-bazen. Richard Angst fungeerde als cameraman.

credits

Regie:
Terence Fisher, Frank Winterstein
Cast:
Thorley Walters, Hans Söhnker, Senta Berger, Ivan Desny, Hans Nielsen, Leon Askin, Wolfgang Lukschy, Bernard Lajarrige, Christopher Lee
Scenario:
Curt Siodmak
Camera:
Richard Angst
Muziek:
Martin Slavin
Montage:
Ira Oberberg
Schrijver:
Arthur Conan Doyle
Jaar:
1962
Alt. titels:
Sherlock Holmes and the Deadly Necklace, Valley of Fear
Genres:
Mysterie, Avonturenfilm, Thriller
Trefwoorden:
Sherlock Holmes, Detectivefilm
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen