Duitsland 1989. Mysterie van Karin Hercher. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Ulrich Matschoss, Angelika Hurwicz en Thomas Rech.

VPRO Cinema

Bij een overval in Duisburg wordt de stakingspot met een half miljoen DM van staalarbeiders die een fabriek willen bezetten, buitgemaakt. Kort erop wordt vakbondsfunctionaris Broegger (Lettenmeyer) vermoord. Thanner (Feik), de rechterhand van Schimanski (George) is overgeplaatst naar Bonn en Schimanski zoekt een nieuwe medewerker. Het is de hardwerkende Jo Wilms (Rech), die zelf uit een arbeidersmilieu afkomstig is. Later komt Thanner terug en gezamenlijk strikken ze de daders. De verrassingen zijn legio: de vakbondsman was niet zuiver op de graat en Wilms heeft ook wat geheimpjes te ontsluieren. Draaiboek geschreven door Axel Götz en Thomas Weisskamp met opnieuw een handeling die sterk aan de Ruhrgebied-problematiek gebonden is. Regisseur Hercher kwam van de DDR-televisie. Camerawerk van Bernd Neubauer.

credits

Regie:
Karin Hercher
Cast:
Götz George, Eberhard Feik, Ulrich Matschoss, Angelika Hurwicz, Thomas Rech, Wilhelm Thomczyk, Sabine Postel, Michael Brandner, Dorothea Senz, Theo Maalek, Christoph Lindert, Ruth Brück-Boltersdorf, Guido Föhrweisser, Klaus Guth, Horst Lettenmeyer, Miroslav Nemec
Scenario:
Axel Götz
Camera:
Bernd Neubauer
Muziek:
Rio Reiser
Jaar:
1989
Alt. titels:
Schimanski: Der Pott, Pott, Der, Tatort - Der Pott
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen