Vigilante Force

1976, George Armitage, 89 minuten

Verenigde Staten 1976. Misdaad van George Armitage. Met o.a. Kris Kristofferson, Jan-Michael Vincent, Victoria Principal, Bernadette Peters en Brad Dexter.

VPRO Cinema

Een klein Californisch stadje wordt overspoeld door allerlei ongure types. Zij worden aangetrokken door de aanwezigheid van olievelden. De plaatselijke politie is niet in staat om de orde te handhaven in dit luidruchtige en misdadige wereldje. Daarom wordt Vietnam-veteraan Kristofferson aangetrokken. Deze brutale avonturier stelt onmiddellijk een privé-militie samen uit kerels van twijfelachtig allooi. Een moderne western over een aantal mannen die met goedkeuring van de wet, het recht in eigen handen nemen tot men zich gaat afvragen of de stad niet van de wal in de sloot belandt. Niet bepaald origineel maar met een goed gevoel voor ritme gemaakt. Een uitstekende ontspanningsfilm zonder verdere pretenties, geschreven door Armitage en in beeld gebracht door William Cronjager.

credits

Regie:
George Armitage
Cast:
Kris Kristofferson, Jan-Michael Vincent, Victoria Principal, Bernadette Peters, Brad Dexter, David Doyle, Andrew Stevens, John Steadman
Scenario:
Armitage
Camera:
William Cronjager
Muziek:
Gerald Fried
Jaar:
1976
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Vigilante
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Vigilante Force (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer