Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1979. Familiefilm van Russ Mayberry. Met o.a. Dennis Dugan, Jim Dale, Ron Moody, Kenneth More en John Le Mesurier.

VPRO Cinema

De invasie van de ruimte is niet meer te stoppen. NASA heeft Dugan de opdracht gegeven een robot te ontwikkelen die reageert als een mens, om deze de melkweg in te kunnen sturen voor exploratie. Wanneer het schip vertrekt gaat Dugan per vergissing mee de ruimte in. Bij landing stelt hij vast dat ze in het Engeland van koning Arthur zijn terechtgekomen. Flauwe, voorspelbare komedie, vrij geïnspireerd door Mark Twains A Connecticut Yankee in King Arthur's Court, in scenariovorm gegoten door Don Tait. Special effects zijn te verwaarlozen. More probeert uit zijn Arthur-rol te halen wat erin zit, maar voor de rest is het acteerpeil haast amateuristisch. Fotografie van Paul Beeson, muziek van Ron Goodwin. Ook bekend als A SPACEMAN IN KING ARTHUR'S COURT.

credits

Regie:
Russ Mayberry
Cast:
Dennis Dugan, Jim Dale, Ron Moody, Kenneth More, John Le Mesurier, Rodney Bewes, Sheila White, Robert Beatty, Cyril Shaps, Kevin Brennan, Ewen Solon, Pat Roach, Reg Lye
Scenario:
Don Tait
Productie:
Don Miller
Camera:
Paul Beeson
Muziek:
Ron Goodwin
Montage:
Peter Boita
Jaar:
1979
Alt. titels:
Spaceman in King Arthur's Court, A, UFO, The spaceman and King Arthur, A spaceman in King Arthur's Court
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen