Martha, Ruth and Edie

1988, Daniele J. Suissa, 92 minuten

Canada 1988. Drama van Daniele J. Suissa, Norma Bailey en Deepa Metha. Met o.a. Jennifer Dale, Andrea Martin, Lois Maxwell, Margaret Langrick en Jeff Christensen.

VPRO Cinema

Drie om verschillende redenen alleenstaande vrouwen, Martha (Dale), Ruth (Martin) en Edie (Maxwell), gaan naar een seminar over zelfbewustzijn en zelfrespect. Ze raken met elkaar in gesprek en praten met elkaar over hun problemen en ervaringen. Ontroerende Canadese film, die is gebaseerd op drie verschillende korte verhalen en gedraaid door drie verschillende regisseuses voor elk segment; het geheel komt samenhangend en interessant over. Het is trouwens heel aardig om Maxwell, eindelijk bevrijd van haar James Bond-imago als Miss Moneypenny, eens te zien in een totaal andere rol van een vrouw, die pas weduwe is geworden. Edie als jong meisje wordt gespeeld door Langrick. Het scenario is van Janet Maclean, Anna Sandor en Barbara O'Kelly. Het camerawerk is van Douglas Koch.

credits

Regie:
Daniele J. Suissa, Norma Bailey, Deepa Metha
Cast:
Jennifer Dale, Andrea Martin, Lois Maxwell, Margaret Langrick, Jeff Christensen, Kate Trotter, Chuck Shamata, Helen Hughes, Lynne Gorman
Scenario:
Janet Maclean
Productie:
Deepa Metha, Rossie Grose
Camera:
Douglas Koch
Muziek:
Alexina Louie, Alex Pauk
Jaar:
1988
Alt. titels:
Martha, Ruth & Edie
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Episodenfilm, Psychologisch drama, Feministische film
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Martha, Ruth and Edie (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer