Barcelona

1994, Whit Stillman, 101 minuten

Verenigde Staten 1994. Komedie van Whit Stillman. Met o.a. Taylor Nichols, Chris Eigeman, Tushka Bergen, Mira Sorvino en Pep Munne.

VPRO Cinema

Nichols wordt door zijn Amerikaanse firma als verkoper naar Barcelona gestuurd, waar hij het lastig krijgt in zijn liefdesleven en in zijn professionele leven. Als klap op de vuurpijl moet hij er zijn neef Eigeman opvangen, een luitenant van de Amerikaanse marine. De twee viriele Amerikanen snoeven tegen elkaar en trachten al grappend Spaanse meiden te versieren. Tot Nichols hals over kop verliefd wordt op de knappe vertaalster Bergen, die net als hij verslingerd is aan discomuziek van rond 1975. Op de achtergrond van de romance tussen Bergen en Nichols spelen politieke spanningen (het verhaal speelt rond 1980, toen in Spanje anti-Amerikaanse gevoelens heersten) en een toenemende wrijving tussen de twee neven. Nichols en Eigeman, beiden afkomstig uit Stillman's debuutfilm METROPOLITAN, nemen het met geestdrift tegen elkaar op. Hoewel iets te sketchmatig toch vaak pakkend en geestig. Gedraaid met Dolby-geluid.

credits

Regie:
Whit Stillman
Cast:
Taylor Nichols, Chris Eigeman, Tushka Bergen, Mira Sorvino, Pep Munne, Nuria Badia, Hellena Schmied, Fracis Creighton, Thomas Gibson, Jack Gilpin
Scenario:
Whit Stillman
Camera:
John Thomas
Muziek:
Marc Suozzo, Mark Suozzo
Montage:
Christopher Tellefsen
Jaar:
1994
Genres:
Komedie, Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Independent
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Barcelona (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer