Verenigde Staten 1994. Drama van Ralph Bakshi. Met o.a. Jennifer Blanc, Matthew Flint, Jared Leto, Alicia Silverstone en Bradford Tatum.

VPRO Cinema

Een van de tien voor kabel-tv gemaakte films die zijn gebaseerd op cultfilms uit de jaren 1950-1960. Deze aflevering gaat over jonge volwassenen in een Zuid-Californisch arbeidersmilieu uit die tijd. Roslyn (Silverstone) en Michael (Leto) zijn een jaar getrouwd, maar hebben al volop problemen. Vriendin Joannie (Blanc), die een verhouding heeft met de gangster Frankie (Flint), heeft een oplossing voor Roslyn. Na enig tegenstribbelen begint Roslyn aan een verhouding met bendeleider Joey, die ze steeds opwindender gaat vinden, tot haar echtgenoot er achter komt. Dit is de eerste speelfilm van schrijver/regisseur Bakshi en hij weet de onbekende cast tot prima prestaties aan te zetten en een intrigerende plot te creëren, die ver af staat van de film met dezelfde titel uit 1957. Bakshi en cameraman Roberto Schaefer gebruiken vaak shots met vreemde invalshoeken, maar het werkt goed in deze film. Een van de beste en voor jongere kijkers meest aantrekkelijke afleveringen uit de serie.

credits

Regie:
Ralph Bakshi
Cast:
Jennifer Blanc, Matthew Flint, Jared Leto, Alicia Silverstone, Bradford Tatum, Tuesday Knight, Christine Harnos, Christian Frizzell, John Hawkes, Marianne Bergonzi, John Kapelos, Richard Singer, Matthew Flint
Scenario:
Ralph Bakshi
Productie:
Willie Kutner, Debra Hill, Lou Arkoff
Camera:
Roberto Schaefer
Muziek:
Hummie Mann
Jaar:
1994
Alt. titels:
Cool and the Crazy
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Americana, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen