Verenigd Koninkrijk/Pakistan 1992. Drama van Jamil F. Dehlavi. Met o.a. James Wilby, Melissa Leo, Shabana Azmi, Zia Mohyeddin en James Cossins.

VPRO Cinema

Hannah (Leo), de dochter van een Amerikaanse senator en haar Britse echtgenoot Alistair (Wilby) werken samen in Pakistan aan een internationaal project. Nadat ze ontelbare pogingen hebben ondernomen om een kind te krijgen zoeken ze tenslotte raad bij de eunuchen die het heiligdom van de Godin van de Vruchtbaarheid beheren. Tijdens een bizar ritueel bekeren ze zich tot de islam en het wonder geschiedt. Maar vreemde gebeurtenissen overschaduwen algauw het prille geluk. Tegen de achtergrond van de woelige gebeurtenissen in Pakistan tijdens de jaren 1980 beleven deze twee outsiders een allesbehalve alledaags avontuur. Curieus drama over de schok tussen culturen en religies. De sfeer roept herinneringen op aan het werk van James Ivory, mede geholpen door de muziek van Richard Harvey. In de muziek is ook de 'Sonate in re mineur' van Alessandro Scarlatti, een tijdgenoot van Mozart met minder talent, verwerkt. Deze onafhankelijk geproduceerde film is wat aan de lange kant. Het scenario is van regisseur/producent Dehlavi. Het camerawerk is van Nic Knowland. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Jamil F. Dehlavi
Cast:
James Wilby, Melissa Leo, Shabana Azmi, Zia Mohyeddin, James Cossins, Shreeram Lagoo, Ronny Jhutti, Tim Choate, Bhaskar, Bill Bailey, Zafar Hameed
Scenario:
Jamil F. Dehlavi
Productie:
Jamil F. Dehlavi
Camera:
Nicholas D. Knowland
Muziek:
Alessandro Scarlatti, Richard Harvey, Domenico
Jaar:
1992
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Psychologisch drama, Sociaal drama, Religieuze film, Politiek
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Pakistan

op televisie
0 uitzendingen

Immaculate Conception (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken