Verenigde Staten 1994. Musical van Dwight Hamion. Met o.a. Barbra Streisand, Simon Franglen, Randy Waldman, Neil Stubenhaus en Lou Soloff.

VPRO Cinema

De fans van Barbra Streisand keken al lang uit naar deze eerste concerttour sinds 28 jaar. De zangeres werd tijdens de opnamen voor deze film, gemaakt in Las Vegas in december 1993 en in Anaheim in juli 1994, begeleid door een 64-koppig orkest. Het is een meeslepend document geworden, waarin Streisand en haar band onovertroffen vertolkingen geven van haar beste popsongs en Broadway-hits. Marvin Hamlisch weet het orkest en Streisand's eigen band knap te leiden. Regisseur Hemion gebruikte tien camera's om de shows vanuit elke denkbare hoek vast te leggen, en het resultaat is dan ook overdonderend. Barbra's presentatie is ontspannen, en haar stem heeft nog niets aan kracht en subtiliteit ingeboet. Het geheel is gelardeerd met clips die haar carrière schetsen en met beelden van haar tournee.

credits

Regie:
Dwight Hamion
Cast:
Barbra Streisand, Simon Franglen, Randy Waldman, Neil Stubenhaus, Lou Soloff, Scott Kooney, Bill Hayes, Lawrence Feldman, Brian Koonin, Norm Freeman, Jr., Ralph Morrison
Muziek:
Barbra Streisand
Jaar:
1994
Alt. titels:
Streisand, Barbra: The Concert
Genres:
Musical, Muziek, Experimenteel
Trefwoorden:
Showfilm, Kunst, Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen