Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1993. Romantiek van Jim O'Brien. Met o.a. Joanne Woodward, Brian Dennehy, Eric Stoltz, Stephanie Beacham en Ian Richardson.

VPRO Cinema

Zeer intellectuele prof. Woodward wordt uitgenodigd college te geven als gastdocente aan de universiteit van Oxford. Tijdens de vlucht van Amerika naar Engeland ontmoet ze de onbehouwen, ruwe zakenman Dennehy. Na aankomst laat hij haar niet met rust. Hij vraagt haar te helpen zoeken naar het graf van zijn voorouders, die zo'n tweehonderd jaar geleden beroemde Schotten waren. Ze probeert hem af te poeieren, maar het lukt niet. Tot ze hem op de duur zelfs sympathiek gaat vinden. De tegenstelling tussen beide hoofdrollen wordt tot in het kleinste detail uitgewerkt. Als gevolg zijn er knotsgekke toestanden en zalige dialogen. Richardson schittert als de homoseksuele, Britse vriend van Woodward. Een lust voor het oog en een streling voor het oor, geschreven door Chris Bryant naar een roman van Alison Lurie. De beelden zijn van Michael Coulter.

credits

Regie:
Jim O'Brien
Cast:
Joanne Woodward, Brian Dennehy, Eric Stoltz, Stephanie Beacham, Ian Richardson, Robert Hands, Susan Bovell, Robert Oates, Desmond Callum-Jones, Maggie Wells, Amy Hodge, Geoffrey Beevers, Eileen Davies, Roger Brierley, Rowina Cooper, Emma Healey, Hugh Millais, Julian Firth, Alex Kingston, Sam Cox, Rosemary Radley
Scenario:
Chris Bryant
Productie:
Patricia Clifford, Ted Field, Jeffrey Taylor
Camera:
Michael Coulter
Muziek:
Cynthia Millar
Montage:
Susan B. Browdy
Schrijver:
Alison Lurie
Jaar:
1993
Genres:
Romantiek, Komedie, Experimenteel
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Foreign Affairs (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken