Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Fred Walton. Met o.a. Robby Benson, Sydney Walsh, Sarah Rose Karr, Kate Jackson en Curt Hanson.

VPRO Cinema

Door een noodlottig ongeval tijdens een test met een van de uitvindingen van Pentagon-wetenschapper Benson komen de inzittenden van een sportvliegtuigje om. Hij trekt zich terug in een boshut. Hij werkt in alle stilte en rust voort aan een vrouwelijke robot die hij Lucy noemt. Hij wordt al gauw beste maatjes met zijn robot die hij menselijke eigenschappen en gevoelens geeft. Het idee van een robot van het zwakke geslacht (met de stem van Jackson) is eigenlijk best aardig zodat je er veel van verwacht, maar Walton heeft er slechts met veel moeite een flauwe komedie van gemaakt, die beduidend minder is dan de gelijksoortige SHORT CIRCUIT-films. Eric Harlacher schreef het verhaal dat door hemzelf en Walton tot scenario omgevormd werd. Aan de camera nam George Koblasa plaats.

credits

Regie:
Fred Walton
Cast:
Robby Benson, Sydney Walsh, Sarah Rose Karr, Kate Jackson, Curt Hanson, Lestor B. Hanson, Scott Roberts, Craig Damon, Cecil Davis, James R. Chance, Shawna Shun
Scenario:
Walton, Eric Harlacher
Productie:
Robert M. Rolsky
Camera:
George Koblasa
Muziek:
Dana Kaproff
Jaar:
1993
Genres:
Sciencefiction, Komedie
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Homewrecker (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken