Game Over

1995, Igor Zaritzky, 90 minuten

Duitsland 1995. Drama van Igor Zaritzky. Met o.a. Richard Kropf, Rainer Winkelvoss, Corinna Kirchhoff, Isabell Gerschke en Karin Mikitüla.

VPRO Cinema

Tweede film van de in Kiev geboren Zaritzki, die aan de TU van Berlijn het filmvak leerde. Het gaat over de vijftien-jarige Oostberlijnse Moritz (Kropf), die zijn veeleisende vader in zijn vrije tijd helpt met een benzinestation annex reparatie- inrichting. Zijn moeder zou tien jaar ervoor bij een verkeersongeval om het leven gekomen zijn. Hij houdt van videospelletjes, waarin hij wegdroomt en wakker schrikt als het spel is afgelopen, Game Over. Hij heeft een oogje op zijn kortgerokte buurmeisje, een blond delletje met opgestoken haar, die hem graag inruilt voor een opgeschoten 'halfsterke' met een echte motor, terwijl Moritz slechts over een mountain-bike beschikt. Toevallig hoort hij dat zijn moeder toch nog in leven is en in Hamburg woont. Hij maakt zijn vader wijs dat hij op schoolreisje gaat en neemt de trein naar de hanzestad, waar hij zijn moeder confronteert met zijn bestaan. Het contrast is groot, want zij is hertrouwd, in goede doen en heeft drie kinderen, alles waar de eenzame, onzekere Moritz van droomt. Gevoelige film over pubers die dreigen te ontsporen zonder dat ouders of alleenstaande opvoeders dit in de gaten hebben. Goed gespeeld door allen. Het scenario is van de regisseur en het camerawerk is van Michael Schaufert.

credits

Regie:
Igor Zaritzky
Cast:
Richard Kropf, Rainer Winkelvoss, Corinna Kirchhoff, Isabell Gerschke, Karin Mikitüla, Pierre René Müller, Janina Flieger, Thomas Rühmann
Scenario:
Igor Zaritzky
Muziek:
Christoph Oertel
Jaar:
1995
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Levenservaring, Psychologisch drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Game Over (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer