Hedd Wyn

1992, Paul Turner, 125 minuten

Verenigd Koninkrijk 1992. Biografie van Paul Turner. Met o.a. Huw Garmon, Sue Roderick, Judith Humphreys, Nia Dryhurst en Gwen Ellis.

VPRO Cinema

Passendale tijdens WO I. Op het slagveld ligt de zwaargewonde dichter Ellis Evans (Garmon). Hij overdenkt zijn leven, hoe hij als boerenzoon slechts één ambitie had: deelnemen aan de meest prestigieuze poëziewedstrijd in het Welshe taalgebied. Lokaal maakte hij wat naam als dichter en hij beleefde amoureuze avontuurtjes met een zangeres, die hem dumpte toen hij weigerde ten oorlog te trekken, en een charmant meisje. Aan deze liefde komt een einde wanneer hij onder de wapens geroepen wordt. Een aangrijpend, boeiend portret van, en een warme hulde aan de haast onbekende Welshe dichter Ellis Evans. De film is opgebouwd uit flashbacks. Volledig in het Welsh gesproken werd hij genomineerd in de categorie Beste niet Engelstalige film voor de Oscars in 1994. Allan Llwyd schreef het scenario, dat door Ray Orton in beelden werd omgezet.

credits

Regie:
Paul Turner
Cast:
Huw Garmon, Sue Roderick, Judith Humphreys, Nia Dryhurst, Gwen Ellis, Grey Evans, Llio Silyn, Catrin Fychan, Emlyn Gomer, Arwel Gruffydd, Gwyn Vaughan, Phil Reid
Scenario:
Allan Llwyd
Muziek:
John Hardy
Jaar:
1992
Genres:
Biografie, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Hedd Wyn (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer