Nederland 1995. Romantiek van Heddy Honigmann. Met o.a. Guy van Sande, Els Dottermans, Warre Borgmans, Nelleke Zitman en Stefan van der Staak.

VPRO Cinema

Jongen-ontmoet-meisje-verhaal met een draai: Jan (Van Sande) versiert Laura (Ter Steege) op de schaatsbaan en thuis (bij Laura) bedrijven ze hartstochtelijk de liefde. Jan blijkt getrouwd en houdt eigenlijk te veel van zijn vrouw Ann (Dottermans). Hij is bang Ann te verliezen, maar de erotische aantrekking tussen hem en Laura is onweerstaanbaar. Mooi gefilmde, expliciet seksueel romantisch drama in avondvullend debuut van Honigmann, die daarvoor een documentaire gemaakt had over Peru waar zij lange tijd gewoond heeft. Het scenario is van Helena van de Meulen en regisseuse Honigmann. Uitstekend camerawerk van Stef Tijdink. De film is opgedragen aan wijlen Ellen en Gerry Waller, wat wellicht bij een argeloze kijker de wenkbrouwen doet fronsen: de Wallers schreven scenario's en Gary was daarbij ook criticus voor het Amerikaanse filmvakblad Variety. Ter Steege werd op het filmfestival van Locarno gelauwerd voor haar rol met de speciale prijs van de jury.

credits

Regie:
Heddy Honigmann
Cast:
Guy van Sande, Els Dottermans, Warre Borgmans, Nelleke Zitman, Stefan van der Staak, Stefan van de Staak, Guy Van Sande, Johanna ter Steege
Scenario:
Helena van de Meulen, Heddy Honigmann, Helena van der Meulen
Productie:
Suzanne van Voorst, Wim Ode
Camera:
Stef Tijdink
Muziek:
Wouter van Bemmel, Vincent de Pater, Heddy Honigmann
Geluid:
Leo Franssen, Pjotr van Dijk
Art direction:
Vincent de Pater
Montage:
Sander Vos
Jaar:
1995
Alt. titels:
Au Revoir
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Erotiek, Romantisch drama
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

Tot ziens (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken