Combat des fauves

1997, Benoît Lamy, 90 minuten

België/Frankrijk/Duitsland 1997. Thriller van Benoît Lamy. Met o.a. Richard Bohringer, Ute Lemper, Papa Wemba, Jacqueline Nicolas en Roland Depauw.

VPRO Cinema

Charles Cuvelier (Bohringer) is vijftig. Hij heeft goed geboerd in de reclame en meent dat hij zich een chique flat veroorloven kan. Hij reageert op een advertentie waarin een dergelijk appartement voor een `vrijgezel zonder hond` te huur wordt aangeboden. Hij gaat naar het opgegeven adres, neemt de lift. Hij blijft steken tussen de derde en vierde verdieping. De mysterieuze, maar knappe eigenares (Lemper) weigert hem te bevrijden. Ze plaagt, verleidt en daagt hem uit via de tralies van de liftkooi, echter zonder romantische bijbedoelingen. Ze laat hem, een keiharde yup, op het hoogtepunt van zijn carrière, herboren worden. De wisselwerking tussen man en vrouw worden op een vrij onconventionele manier gebracht. De kijker krijgt helaas slechts vage noties van wat er eigenlijk allemaal gebeurt, zodat hij zich bij dit kat-en-muis spelletje niet betrokken voelt. Een spel van metaforen, maar de opbouw en ontknoping zijn ontgoochelend. Lamy is duidelijk nog geen Roman Polanski, want die zou de hartstocht uit de roman Combat des fauves au crépuscule van Henri-Frédéric Blanc beter op het filmscherm hebben laten exploderen. Het scenario van Lamy en Gabrielle Borile is daarvoor veel te slap. Het camerawerk is van Charlie Van Damme.

credits

Regie:
Benoît Lamy
Cast:
Richard Bohringer, Ute Lemper, Papa Wemba, Jacqueline Nicolas, Roland Depauw, Rico Micas, Carine De Rooms, Anne De Roover, Pierre Dherte, Orchestre Feri-Feri, L'
Productie:
Jacqueline Pierreux
Camera:
Charles Van Damme
Muziek:
Bruno Coulais
Jaar:
1997
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Menselijke relaties
Landen:
België, Frankrijk, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Combat des fauves (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer