Falsche Liebe

1998, Sibylle Tafel, 86 minuten

Duitsland 1998. Drama van Sibylle Tafel. Met o.a. Andrea Sawatzki, Susanne Bormann, Dieter Landuris, Peter Lerchbaumer en Marie-Lou Sellem.

VPRO Cinema

De ouders van blonde Jenny Jacobi (Bormann) zijn al drie jaar gescheiden, toen zij maar net twaalf was. Ze is lid van de Sprayer-Gang, een jeugdbende. Haar moeder, Yvonne (Sawatzki), weet van niks en is buitengewoon verbaasd als de politie komt met vragen over een overval op een tankstation, waarbij de pompbediende het leven gelaten heeft. De aanwijzingen dat Jenny erbij betrokken was, zijn heel ernstig en zelfs haar positie als hoofdverdachte schijnt niet uitgesloten te zijn. Yvonne is hevig verontrust en ontdekt dat zij als ouder veel te weinig over haar dochter weet en gaat op eigen houtje het geval onderzoeken. Zo komt zij erachter dat de aanvoerder van de gang een oudere figuur is, die kennelijk door Jenny beschermd wordt. Eigentijds drama over toenemende criminaliteit onder de jeugd, die te weinig aandacht krijgt van de ouders, omdat ze te hard werken, teveel met zichzelf bezig zijn, etc. De spelprestaties zijn heel behoorlijk, maar het scenario van Christian Limmer is niet bepaald opwindend. Correct camerawerk van Wolfgang Aichholzer, die ook voor de muziek zorgde.

credits

Regie:
Sibylle Tafel
Cast:
Andrea Sawatzki, Susanne Bormann, Dieter Landuris, Peter Lerchbaumer, Marie-Lou Sellem, Götz Schubert, Jürgen Mai, Klaus Tilsner
Scenario:
Christian Limmer
Productie:
Dieter Ulrich Aselmann, Caroline von Senden
Muziek:
Wolfgang Aichholzer, 4. Stock
Jaar:
1998
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Falsche Liebe (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer