Hauptsache Leben

1998, Connie Walter, 90 minuten

Duitsland/Nederland 1998. Drama van Connie Walter. Met o.a. Renée Soutendijk, Huub Stapel, Hans Werner Meyer, Isabel Trimborn en Rebecca Hessing.

VPRO Cinema

De 38-jarige Corinna (Soutendijk) is een alleenstaande moeder, die als modetekenares de kost heel aardig verdient; ze heeft twee dochtertjes. Alles gaat prima (al laat ze kleintjes veelvuldig alleen - de flat loopt een keer onder) totdat blijkt dat ze borstkanker heeft en er een borst moet worden afgezet. Haar wereldje stort in, maar haar oudere, trouwe vriend Dominik (Stapel), vraagt haar evenwel met hem te gaan trouwen. Hoewel ze veel meer voelt voor losbol Tom (Meyer), zegt haar verstand dat ze toch wel op het verzoek van die saaie, maar welgestelde Dominik moet ingaan. Dominik koopt een fraaie, kapitale villa, die hij alvast laat verbouwen om Corinna en haar kinderen te kunnen huisvesten. Dat gaat natuurlijk niet goed, want Corinna wil zichzelf als vrouw bewijzen en maakt na een avondje stappen in de Tangobar, een (staand) nummertje in de gang met Tom. Over dit onderwerp zijn al talloze films gedraaid, die veel beter zijn. De spelprestaties van de stijve hoofdrol Soutendijk valt aardig uit de toon - ze komt als vrouw niet sympathiek over. Bijrol Stapel maakt weinig indruk. Scenario van regisseuse Walther en Anke Schenkluhn naar een idee van Georg Heinzen. Camerawerk van Frank Griebe.

credits

Regie:
Connie Walter
Cast:
Renée Soutendijk, Huub Stapel, Hans Werner Meyer, Isabel Trimborn, Rebecca Hessing, Sina Richardt, Peter Lerchbaumer, Regula Kukula, Werner Meyer
Scenario:
Connie Walter, Anke Schenkluhn
Productie:
Norbert Sauer
Camera:
Frank Griebe
Muziek:
Reinhold Heil
Montage:
Ute Rall
Schrijver:
Georg Heinzen
Jaar:
1998
Alt. titels:
Life is the main Thing
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland, Nederland


op televisie
0 uitzendingen

Hauptsache Leben (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer