Single Bells

1998, Xaver Schwarzenberger, 90 minuten

Duitsland/Oostenrijk 1998. Komedie van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Martina Gedeck, Gregor Bloéb, Mona Seefried, Erwin Steinhauer en Thomas Beyrhofer.

VPRO Cinema

Kati Treichl (Gedeck), die in de reclame een dikke boterham verdient en 35 jaar is, besluit vlak voor de Kerst dat haar vriend Jonas met haar moet gaan trouwen zodat ze een gezin met kindertjes kunnen stichten. Onvoorbereid en verafschuwd door de gedachte alleen al wijst Jonas het idee onmiddellijk af, waarop Kati de gezamenlijke kerstvakantie annuleert. In plaats daarvan verwacht Kati dat ze kerst gaat doorbrengen in de intieme familiesfeer bij haar getrouwde zuster Luise (Seefried). Maar de idylle blijkt een illusie. In plaats van vrede op aarde, is Kati in een regelrechte familie-guerrilla beland. Amusant verhaal, competent gespeeld, waarbij Gedeck duidelijk de zaak trekt. Het voorspelbare scenario is van Ulli Schwarzenberger.

credits

Regie:
Xaver Schwarzenberger
Cast:
Martina Gedeck, Gregor Bloéb, Mona Seefried, Erwin Steinhauer, Thomas Beyrhofer, Mariella Hahn, Inge Konradi, Johanna von Koczian
Scenario:
Ulli Schwarzenberger
Jaar:
1998
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Kerstfilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Single Bells (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer