On Seventh Avenue

1996, Jeff Bleckner, 101 minuten

Verenigde Staten 1996. Drama van Jeff Bleckner. Met o.a. Wendy Makkena, Stephen Collins, Alan Rosenberg, Damian Chapa en Liz Coke.

VPRO Cinema

Nadine Jordan (Makkena) is het hoofd van de ontwerpafdeling van de modelijn Norman Ross. Ze heeft een relatie met Ross (Guttman). Haar vader, die zich teruggetrokken had, ziet dat zijn bedrijf Briermere op het punt staat failliet te gaan, omdat zijn zoon (en Nadine`s broer) er met een half miljoen dollar (ca 450.000 Euro) vandoor is. Sol gaat weer achter zijn bureau zitten, maar hij neemt het heft te laat in handen. Nadine neemt ontslag bij Ross en weet de firma met de hulp van advocaat Phil Reiman (Rosenberg) te redden door Briermere van een nieuw elan te voorzien en een akkoord te sluiten met de crediteuren. Tussen de personages die deze film bevolken, bevinden zich allerlei figuren: een gangster (Chapa) die in legale zaken wil, uitgekookte zakenman Tom (Collins) en twee oogverblindende mannequins (Coke en Harris). William Finkelstein heeft een lekker onderhoudend scenario geschreven, waarin flink wat intriges zitten met ingrediënten zoals naijver, diefstal en zelfs moord. Dat alles tegen de achtergrond van het grote ondernemen, waarin het niet het nakomen van afspraken en verraad de gewoonste zaken van de wereld zijn. Uitstekend spel, mooi camerawerk van Constanine Makris en met grandeur en stijl geregisserd door Bleckner. De titel slaat op het confectiedistrict van New York City.

credits

Regie:
Jeff Bleckner
Cast:
Wendy Makkena, Stephen Collins, Alan Rosenberg, Damian Chapa, Liz Coke, Gene Saks, Lara Harris, Faye Grant, Anthony Zerbe, Luis Guzmán, Ronald Guttman, Jean-Claude MaMarre, Laura Harris
Jaar:
1996
Alt. titels:
On 7th Avenue
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

On Seventh Avenue (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer