Verenigde Staten 1995. Thriller van Jan Verheyen. Met o.a. Pamela Gidley, J.T. Walsh, Dwight Yoakam, Brent Fraser en Richard Beymer.

VPRO Cinema

Twee jaar na zijn debuut als regisseur van BOYS werd Verheyen naar Hollywood geroepen om er in opdracht een erotische thriller te draaien, geschreven door Nicholas Bogner en Michael Holden. Het resultaat: een degelijke mainstream-productie, helemaal in de stijl van Mickey Spillane`s misdaadverhalen. De jonge saxofonist Nick (Fraser) keert uit geldnood naar het ouderlijk huis in L.A. terug. Tegen zijn zin, want de relatie met zijn vader, een rijke onroerendgoed makelaar, (Walsh in een sterke rol) is allesbehalve denderend na de dood (zelfmoord) van Nicks moeder. De enige persoon die Nick min of meer normaal benadert is Kelly (Gidley), zijn jonge, blonde en sensuele stiefmoeder. Kelly wordt op haar beurt belaagd door een opdringerige bewonderaar (Yoakam, een bekende country-zanger in de V.S.). Deze vier personages gaan met elkaar in de clinch via een moorddadig spelletje van kat en muis. Aan het einde wordt het duidelijk wie wat van plan is en waarom. Bescheiden, onafhankelijke film met een naar Amerikaanse normen klein budget (vijf miljoen dollar, ca vijf miljoen Euro) werd in moeilijke productie-omstandigheden door Verheyen, schitterend bijgestaan door cameraman Dave Phillips, tot een best aardige Amerikaanse erotische film noir gekneed. Hij vermeed ranzigheid, en hoewel het verhaal ons niet aan onze stoel nagelde, is het thriller, pur-sang. Verheyen zorgt voor vermaak op niveau. Hij heeft zijn energie tijdens zijn Amerikaans verblijf niet verspild.

credits

Regie:
Jan Verheyen
Cast:
Pamela Gidley, J.T. Walsh, Dwight Yoakam, Brent Fraser, Richard Beymer, D.W. Moffit, Amy Stock-Poynton, Troy Beyer, Philip Baker Hall, Solomon Burke
Scenario:
Nicholas Bogner
Productie:
Chris Zarpas, Anne Dubinet, Carrie Morrow, Mark Burg, Dan Genetti
Muziek:
Christopher Tyng
Jaar:
1995
Alt. titels:
Little Death, The
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Erotiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Little Death (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken