Richard Beymer: cast.
Er zijn 17 films en 1 serie gevonden.

West Side Story

1961 | Musical, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1961. Musical van Jerome Robbins en Robert Wise. Met o.a. Natalie Wood, Richard Beymer, George Chakiris, Rita Moreno en Russ Tamblyn.

Prachtig, deze musicalvariatie op Romeo en Julia. Wood, Moreno en ­Chakiris spelen voortreffelijk, en de sha­kespea­reaanse noodlotsdreiging is continu aanwezig, zodat de spanning overeind blijft. De rivaliserende families Montague en Capulet zijn vervangen door de witte straatbende The Jets en de Puerto Ricaanse Sharks. Maria, de zus van de leider van de Sharks (Wood) wordt verliefd op de voormalige Jet Tony (Beymer), maar dat zien de bendeleiders niet zitten. De liedjes van Leonard Bernstein zijn briljant. Tien Oscars - destijds een record - waaronder die voor beste film, regie en de muziek.

The Disappearance of Kevin Johnson

1997 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1997. Drama van Francis Megahy. Met o.a. Keely Sims, Michael Brandon, Rick Peters, Ian Ogilvy en John Hillard.

Scenarist-regisseur Megahy was bekender van onbekende lamme actiefilms dan van intelligent werk. Vandaar wellicht dat de wereld deze film liet voor wat het was. Zonde, want de film is een nep-documentaire - een altijd intrigerend genre - met humor en veel zure Hollywoodsatire. Een Britse cameraploeg (onder leiding van Megahy zelf) komt in Amerika de voetstappen van de rijke producer Kevin Johnson onderzoeken, aan wiens leven plots en mysterieus een einde kwam. Tussen interviews met Coburn, Moore en Brosnan in riekt het naar pooierij en afpersing.

Elvis Meets Nixon

1997 | Muziek, Komedie

Canada​/​​Verenigde Staten 1997. Muziek van Allan Arkush. Met o.a. Rick Peters, Bob Gunton, Curtis Armstrong, Richard Beymer en Gabriel Hogan.

December 1970. Richard Nixon is president van de VS en Elvis heeft zijn come-back gemaakt. Ze wonen en voelen zich beiden geïsoleerd: Elvis besluit Graceland te verlaten en in Washington een baan te zoeken bij de antidrugsbrigade. Hij heeft nog nooit een creditkaart gebruikt, draagt een paars kostuum en beweert incognito te reizen. Nixon vindt het prachtig dat Presley zich wil inzetten als bestrijder van die verderfelijke drugs

A Face to Die For

1996 | Film noir

Verenigde Staten 1996. Film noir van Jack Bender. Met o.a. Yasmine Bleeth, James Wilder, Richard Beymer, Robin Givens en Ricky Paull Goldin.

December 1970. Richard Nixon is president van de VS en Elvis heeft zijn come-back gemaakt. Ze wonen en voelen zich beiden geïsoleerd: Elvis besluit Graceland te verlaten en in Washington een baan te zoeken bij de antidrugsbrigade. Hij heeft nog nooit een creditkaart gebruikt, draagt een paars kostuum en beweert incognito te reizen. Nixon vindt het prachtig dat Presley zich wil inzetten als bestrijder van die verderfelijke drugs

The Little Death

1995 | Thriller

Verenigde Staten 1995. Thriller van Jan Verheyen. Met o.a. Pamela Gidley, J.T. Walsh, Dwight Yoakam, Brent Fraser en Richard Beymer.

Twee jaar na zijn debuut als regisseur van BOYS werd Verheyen naar Hollywood geroepen om er in opdracht een erotische thriller te draaien, geschreven door Nicholas Bogner en Michael Holden. Het resultaat: een degelijke mainstream-productie, helemaal in de stijl van Mickey Spillane`s misdaadverhalen. De jonge saxofonist Nick (Fraser) keert uit geldnood naar het ouderlijk huis in L.A. terug. Tegen zijn zin, want de relatie met zijn vader, een rijke onroerendgoed makelaar, (Walsh in een sterke rol) is allesbehalve denderend na de dood (zelfmoord) van Nicks moeder. De enige persoon die Nick min of meer normaal benadert is Kelly (Gidley), zijn jonge, blonde en sensuele stiefmoeder. Kelly wordt op haar beurt belaagd door een opdringerige bewonderaar (Yoakam, een bekende country-zanger in de V.S.). Deze vier personages gaan met elkaar in de clinch via een moorddadig spelletje van kat en muis. Aan het einde wordt het duidelijk wie wat van plan is en waarom. Bescheiden, onafhankelijke film met een naar Amerikaanse normen klein budget (vijf miljoen dollar, ca vijf miljoen Euro) werd in moeilijke productie-omstandigheden door Verheyen, schitterend bijgestaan door cameraman Dave Phillips, tot een best aardige Amerikaanse erotische film noir gekneed. Hij vermeed ranzigheid, en hoewel het verhaal ons niet aan onze stoel nagelde, is het thriller, pur-sang. Verheyen zorgt voor vermaak op niveau. Hij heeft zijn energie tijdens zijn Amerikaans verblijf niet verspild.

State of Emergency

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Lesli Linka Glatter. Met o.a. Joe Mantegna, Lynn Whitfield, Melinda Dillon, Paul Dooley en Robert Beltram.

Gebaseerd op de ervaring van arts op de afdeling voor spoedgevallen Dr. John Novelli (Mantegna). Hij is een man met veel geduld, maar vol frustratie. John Anderson, een verkeersslachtoffer wordt binnengebracht met hoofdletsel. Novelli begint met de behandeling, maar het ene na het andere noodgeval leidt zijn aandacht af. Als Anderson's conditie verslechtert, opereert Novelli zonder neurochirurg of CAT-scanner. Anderson sterft uiteindelijk en zijn vrouw klaagt hem aan.

Under Investigation

1993 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Kevin Meyer. Met o.a. Harry Hamlin, Joanna Pacula, Ed Lauter, John Meese en Dan Olderman.

In de woning van schilder en kunstdocent Adrian Strong vindt een buurvrouw het lijk van een jonge vrouw. Ze ligt vastgebonden en volgeschilderd in bed en alles wijst in de richting van een rituele moord. De jonge agent Keaton wordt met de zaak belast en tijdens het onderzoek wordt hij verliefd op Abbey Jane Strong, de vrouw van de kunstenaar. Zij vertelt hem dat haar man psychisch niet helemaal in orde is en het lijkt overduidelijk dat hij de moordenaar is. Maar dan wordt er een nieuwe moord gepleegd...

Danger Island

1992 | Avonturenfilm, Horror

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Tommy Lee Wallace. Met o.a. June Lockhart, Joe Lara, Kathy Ireland, Richard Beymer en Eddie Velez.

Voor de zoveelste keer overlevenden van een vliegramp op een eiland in de Stille Oceaan en hoe zij zich hieruit werken. Ogenschijnlijk een paradijselijk en onbewoond eiland, waarop echter allerlei gevaren schuilen. Mooie plaatjes bij een afgezaagd thema.

Twin Peaks

1990 | Mysterie, Drama, Thriller, Televisieserie

Verenigde Staten 1990. Mysterie van David Lynch en Mark Frost. Met o.a. Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Dana Ashbrook en Richard Beymer.

In het pittoreske plaatsje Twin Peaks in de staat Washington wordt het naakte, in plastic gewikkelde lijk van scholiere Laura Palmer gevonden. FBI-agent Dale Cooper, een uitstekende speurneus, maar ook een nogal rare snuiter, komt de zaak onderzoeken. Hij voelt zich er meteen thuis: Twin Peaks wordt bevolkt door al even merkwaardige types. Een van de eerste televisieseries die door een gerenommeerd filmregisseur (in dit geval David Lynch) werd gemaakt. Er kwamen twee seizoenen en de serie verwierf een enorme cultstatus. Lynch zelf heeft een leuk rolletje als Coopers hardhorende chef. Later regisseerde Lynch nog een prequel, in de vorm van de overigens niet zo sterke speelfilm Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992).

Silent Night, Deadly Night III: Better Watch Out

1989 | Horror, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1989. Horror van Monte Hellman. Met o.a. Richard Beymer, Samantha Scully, Eric Da Re, Laura Herring en Elizabeth Hoffman.

Dit vervolg in de enge Kerstman-reeks zal ook de fans diep teleurstellen vanwege het onge[KA3]inspireerde werk van regisseur Hellman (die ooit het vak leerde bij Roger Corman). De heldin is de blinde Scully, die in de bijna regelrecht gekopi[KA3]eerde eindsc[KA2]ene uit WAIT UNTIL DARK (met Audrey Hepburn) het monster te lijf moet. De angstaanjagende muziek van Steven Soles is zo'n beetje het enige positieve punt.

Generation

1985 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Sciencefiction van Michael Tuchner. Met o.a. Richard Beymer, Hanna Cutrona, Marta DuBois, Drake Hogestyn en Priscilla Pointer.

Beymer is een ingenieur die een speciaal pak ontworpen heeft dat ijshockey-spelers onoverwinnelijk maakt. Hoewel het pak nog niet helemaal in orde is, willen zijn bazen het toch al in de praktijk uittesten. Gelijktijdig probeert zijn vrouw les te geven in een latino-wijk, wil zijn broer, een ijshockey-speler, het opnemen tegen het speciale pak en zit zijn zus-chirurg in een crisis. Verder doet zijn moeder pogingen de hele familie bij elkaar te brengen om nieuwjaar 2000 te vieren en de kinderen weer te verzoenen met hun vader (Remsen). Om het geheel af te ronden probeert Beymers dochtertje het huwelijk van haar ouders te redden. Stof genoeg voor een SF-soap, alleen is zowat iedereen de draad kwijt en weet niemand wat van hem verwacht wordt. De vormgeving is afschuwelijk en het scenario van Gerald Di Pego verdrinkt in zijn eigen veelzijdigheid. Begrijpelijk dat deze pilot nooit tot een tv-serie is uitgegroeid. Camerawerk van Robert E. Collins.

Cross Country

1983 | Thriller

Canada 1983. Thriller van Paul Lynch. Met o.a. Richard Beymer, Nina Axelrod, Michael Ironside, Brent Carver en David Conner.

Een vermoeiende achtervolgingsfilm die tevergeefs probeert meer te zijn dan hij is. Zakenman Beymer wordt betrokken in een ingewikkelde plot waarin hij verdacht wordt van de moord op z'n vriendin, ontvoerd wordt door een actrice en diens vriend- muzikant en gechanteerd wordt door een corrupte detective. Het kan echt niet op. Ondanks al die gebeurtenissen blijft de film flauw, onsamenhangend en vooral erg vervelend.

The Stripper

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Joanne Woodward, Richard Beymer, Claire Trevor, Carol Lynley en Robert Webber.

Een niet meer zo jonge stripteasedanseres wordt verliefd op een tiener in deze goede verfilming van William Inge's stuk A Loss Of Roses. Schaffners regiedebuut.

Hemingway's Adventures of a Young Man

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Richard Beymer, Diane Baker, Paul Newman, Eli Wallach en Arthur Kennedy.

Overdreven en oudbakken film waarmee de herinnering aan de befaamde schrijver bezoedeld wordt; pretentieus en te lang. Losjes gebaseerd op autobiografische elementen in de verhalen van de auteur. Verspilde moeite van de goede acteurs. Ook bekend als ADVENTURES OF A YOUNG MAN. Gefilmd in CinemaScope.

Five Finger Exercise

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Rosalind Russell, Jack Hawkins, Maximilian Schell, Richard Beymer en Lana Wood.

Toneelstuk van Peter Shaffer heeft te lijden van verandering van locatie en basisidee; nu is het hinderlijk damesdrama over overheersende moeder verliefd op leraar van dochter. Acteurs doen hun best in de verkeerde rollen.

Bachelor Flat

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Tuesday Weld, Richard Beymer, Celeste Holm en Terry-Thomas.

Weld bezoekt het strandhuis van haar moeder en vindt daar de geleerde Thomas aan het werk; ze trekt er niettemin in en zorgt voor de nodige onrust. Thomas heeft wel beter materiaal in handen gehad, maar het vertier van de film ligt toch alleen bij hem.

The Diary of Anne Frank

1959 | Oorlogsfilm, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van George Stevens. Met o.a. Millie Perkins, Joseph Schildkraut, Shelley Winters, Richard Beymer en Lou Jacobi.

In 1955 kreeg een toneelstuk van Albert Hackett en Frances Goodrich, gebaseerd op het Dagboek van Anne Frank, een Pulitzer-prijs. Dat stuk werd de basis van deze film. Oorspronkelijk werd Audrey Hepburn benaderd om hierin de rol van Anne te spelen. Die was vereerd, maar vond zichzelf te oud. De rol ging uiteindelijk naar Millie Perkins, maar haar spel kwam helaas niet helemaal uit de verf. Veel beter waren Joseph Schildkraut als Otto Frank en Shelley Winters, die een Oscar kreeg voor haar bijrol als mevrouw Van Daan - ze doneerde het beeldje aan het Anne Frankhuis. Geschoten in CinemaScope, wat prima werkt in de benauwde setting en ook beloond werd met een Oscar.

Stazione Termini

1953 | Drama

Italië​/​​Verenigde Staten 1953. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Jennifer Jones, Montgomery Clift, Gino Cervi, Richard Beymer en Paolo Stoppa.

Een getrouwde Amerikaanse is tijdens een verblijf in Itali[KA3]e verliefd geworden op een architect en aarzelt op het Romeins centraal station tussen blijven bij haar geliefde en definitief afscheid. Deze De Sica-film heeft een slechte reputatie, omdat hij door zijn flirt met Hollywood principes van het neo-realisme verried en evenmin een dienstvaardig stervehikel naar Amerikaans patroon maakte, maar blijkt bij nader inzien even goed als zijn veelgeprezen werk. De stationssituering neemt de aflopende romance op in breder een verband en observaties in de marge daarvan zijn raak gedaan. Een minpunt is de overgevoelige en overaanwezige muziek; die suggereert een smartlap die in beeld nu juist vermeden is. (Truman Capote schreef de Engelse dialoog.)