Duitsland 1999. Thriller van Diethard Klante. Met o.a. Franziska Walser, Sebastian Koch, Rudolf Kowalski, Noemi Steuer en August Zirner.

VPRO Cinema

Carola Waas (Walser) die als enige een verkeersongeluk overleeft, waarbij haar man Bernd (Koch) en dochter omgekomen zijn en haar zoontje in een diep coma is geraakt, wil wraak nemen op degene, die het ongeluk veroorzaakte. De automobilist, die hen van de weg drukte zodat ze over de kop sloegen, heeft ze vagelijk gezien. De man is na het ongeval zonder enige hulp te bieden, weggereden. Haar eenzame kruistocht wordt een loodzware belasting, waarbij je je afvraagt hoe zinvol het is als een gezin al kapot is om een tweede uit elkaar te laten vallen. Walser doet haar best. Regisseur Klante schreef zijn eigen scenario naar een idee van Wolfgang E. Neumann en het camerawerk is van Franz Rath.

credits

Regie:
Diethard Klante
Cast:
Franziska Walser, Sebastian Koch, Rudolf Kowalski, Noemi Steuer, August Zirner, Florean Leander Lichti, Christine Buchegger, Edgar Selge, Alexander Duda, Rudolf Wessely, Maria Walser, Stefan Weinmann
Productie:
Siegfried Kienzle, Langer Erna-Maria
Muziek:
Jochen Schmidt-Hambrock
Schrijver:
Wolfgang E. Neumann
Jaar:
1999
Alt. titels:
Rache der Carola Waas, Die
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Rache der Carola Waas (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken