Ni d'Eve ni d'Adam

1996, Jean-Paul Civeyrac, 90 minuten

Frankrijk 1996. Drama van Jean-Paul Civeyrac. Met o.a. Guillaume Verdier, Morgane Hainaux, Frédérique Gagnol, Hélène Chambon en Luc Tissot.

VPRO Cinema

De veertien-jarige Gabrielle (Hainaux) woont in een flat in een sociale woonwijk, zit op het lyc[KA1]ee, en heeft zich verknald in de vijftien-jarige Gilles (Verdier), die technisch onderwijs volgt. Hij heeft het echter veel te druk met het verknallen van zijn toekomst, het vergallen van zijn leven en dat van anderen. Hij pikt de centjes van Gabrielle en vernedert haar zozeer, dat ze hem nooit meer wil zien. Als hij dan ook nog een leraar die het goed met hem meent, een klap verkoopt, is hij te ver gegaan. Zijn vader gooit hem de deur uit. Gabrielle en andere vrienden willen nu niets meer met hem te maken hebben. Hij wordt een straatschoffie die overal heibel maakt en zich met kleine vergrijpen staande houdt. Uiteindelijk reikt Gabrielle hem de helpende hand, waarmee ze haar eigen leven te grabbel gooit. Ze vluchten samen weg, maar het jonge stelletje wordt achtervolgd door de sterke arm. De film heeft niet het niveau van de gelijksoortige BADLANDS, omdat de psychologische schets van de personages niet gelukt is. De twee jonge acteurs werken door hun jeugd wel op het gemoed, maar zij zijn niet in staat het scenario van Civeyrac en Pierre Erwan Guillaume geloofwaardig te maken. Voor de fotografie tekende Pascal Poucet.

credits

Regie:
Jean-Paul Civeyrac
Cast:
Guillaume Verdier, Morgane Hainaux, Frédérique Gagnol, Hélène Chambon, Luc Tissot, Lucile Nogier, Anne Kervoelen, Soufian Ezzine
Scenario:
Civeyrac
Productie:
Philippe Martin
Jaar:
1996
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Levenservaring, Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Ni d'Eve ni d'Adam (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer