Frankrijk 1997. Komedie van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. François Morel, Guillaume Depardieu, Carmen Maura, Florence Geantly en Bruno Flender.

VPRO Cinema

Deze film is bedoeld als een bijtende komedie over een huwelijksbureau, maar dat is niet gelukt. De directrice, Genevi[KA2]eve (Maura), draagt de zaak over aan haar zoon Andr[KA1]e (Depardieu). Hij heeft echter veel minder ervaring dan zijn moeder. Het lukt als maar niet om voor Jean Morlaud (Morel), een boer, de juiste partner te vinden. Hij vraagt de psycholoog van de zaak om raad, maar dat levert telkens het verkeerde resultaat op. Hij komt tot de conclusie dat zijn eigen moeder de enige geschikte kandidate voor die Jean is. Het kersverse stel neemt de touwtjes in handen op het bemiddelingsbureau, hetgeen André tot uiterste wanhoop drijft. Er blijft hem weinig anders over dan het als landbouwer te proberen en op Jeans boerderij te gaan wonen met een van de dames die door hem werd afgewezen. Kijkers, die geilen op het onkiese sfeertje dat deze regisseur altijd weet te maken, komen ruimschoots aan hun gerief, en treffen ook hier weer voldoende dubbelzinnige grappen en idiote situaties die nu eenmaal bij een dergelijk theater-van-de- lach horen. Gemaakt als een vluggertje op een koopje, de teugels van de rolverdeling flink gevierd, het camerawerk van Edmond Richard pover, de moppen met baarden en de som van het totaal vormt wederom een nieuwe nagel aan de doodskist van deze regisseur. Bovendien houd je als kijker er een vieze smaak van over in de mond.

credits

Regie:
Jean-Pierre Mocky
Cast:
François Morel, Guillaume Depardieu, Carmen Maura, Florence Geantly, Bruno Flender, Pêche, Sandrine Caron, Anne Coesens, Garcimore
Productie:
Jean-Pierre Mocky
Jaar:
1997
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Alliance cherche doigt (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken