Duitsland 2000. Komedie van Thomas Jacob. Met o.a. August Zirner, Christine Neubauer, Natalie Spinell, Cornelia Gröschel en Pamela Marquardt.

VPRO Cinema

Britta Jacobsen (Neubauer) heeft zich altijd achter haar man Phil (Zirner) opgesteld onder het motto bereikt hij wat, dan gaat het mij ook goed. Terwijl Phil al zijn energie in zijn carri[KA2]ere heeft gestopt als hoofd van een marketingafdeling, heeft Britta voor hun drietal dochters en het huishouden gezorgd. Dan leert Phil de aantrekkelijke Laura Michaelis (Flemming) kennen en hij waant zich in de (zevende) hemel. Britta heeft het nakijken en de zorg voor de kinderen. Phil en Laura ontdekken na enige tijd, dat het hebben van de zaak, het einde van het vermaak is en dat ze ieder zich verschuilde achter zijn eigen problemen. Zo daalt Phil weer af uit den hoge, maar Britta die aanvankelijk in een hel was achtergebleven, ontdekt voor het eerst de ware liefde in haar leven. Haar oplichtende ster kan dan alleen nog maar stijgen om te gaan stralen en Phil heeft het nakijken. Het scenario van Henriette Piper is gebaseerd op een bestseller van de in Duitsland zeer succesvolle schrijfster van dikke romans Claudia Keller. Onder de regie van Jacob die gesteund werd door een competente rolverdeling is een onderhoudende tv-film ontstaan voor een groot publiek, dat voor het gootste deel uit vrouwen bestaat. Het camerawerk is van Meinolf Schmitz.

credits

Regie:
Thomas Jacob
Cast:
August Zirner, Christine Neubauer, Natalie Spinell, Cornelia Gröschel, Pamela Marquardt, Catherine H. Flemming, Alexander Strobele, Ruth-Maria Kubitschek, Max Herbrechter, Petra Kelling, Andreas Türck, Renate Schauss, Arved Birnbaum, Bernd Ripken
Camera:
Meinolf Schmitz
Muziek:
Michael Witzel, Andreas Groll
Jaar:
2000
Alt. titels:
Einmal Himmel und retour - Eine Frau glaubt an ihr Glück, Frau glaubt an ihr Glück, Eine
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Einmal Himmel und retour (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken