Star Hunter

1995, Cole S. McKay, 80 minuten

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Cole S. McKay en Sam Newfield. Met o.a. Roddy McDowall, Stella Stevens, Rebecca Budig, Kenn Scott en Zack Ward.

VPRO Cinema

Een stel tieners van een high school, het footballteam en hun cheerleaders, worden gevangen genomen door aliens als ze met de bus terugkeren van een wedstrijd die ze verloren hebben. In een verlaten pakhuis worden ze gedwongen mee te doen aan een elektronisch spel dat op een soort Atari-videospel lijkt, waaruit ontsnappen en overleven niet mogelijk lijkt. Er vallen slachtoffers, maar de kids zijn uiteindelijk zo gek nog niet. Het scenario van M.B. Dick, Mark Litton en R.J. Robertson is heel erg pover en alles doet verschrikkelijk verouderd en bedompt aan. Het plot zou regelrecht uit een B-film van Roger Corman uit de jaren 1950 afkomstig kunnen zijn, maar dat is nog veel te veel eer. Let op Schumacher als een enigszins, overjarige maar heerlijk weelderige cheerleader en de 60-jarige veterane Stevens, een mooi stuk uit de beginjaren 1960, die na 1980 geen belangrijke rollen meer had. Het camerawerk is van Gary Graver en Mark Melville. Zo verschrikkelijk slecht dat de film bij bepaalde genrefans een absolute cultstatus geniet.

credits

Regie:
Cole S. McKay, Sam Newfield
Cast:
Roddy McDowall, Stella Stevens, Rebecca Budig, Kenn Scott, Zack Ward, Wendy Schumacher, Sean Donahue, Gregg Brazzel, Fred Olen Ray, Steve Barkett, Tripp Reed, Ted Monte, Bob Bragg, John Brandon, Hoke Howell, Claire Polan, Christopher Ray
Productie:
Sam Newfield, Raimond Reynolds
Camera:
Gary Graver
Jaar:
1995
Genres:
Sciencefiction, Horror, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Star Hunter (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer