Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Japan/Denemarken/Nieuw-Zeeland 1998. Actiefilm van Mikael Salomon. Met o.a. Morgan Freeman, Christian Slater, Randy Quaid, Minnie Driver en Edward Asner.

VPRO Cinema

Mikael Salomon heeft met Hard Rain een tientallen miljoenen opbrengende niche gevonden in het actiegenre. Hij laat een door dambreuk overstroomd stadje het podium zijn voor een roofoverval. Gat in dam = gat in markt. Met zijn ervaring als cameraman voor oa The Abyss legde hij in Hard Rain de nadruk op sfeer en uiterlijk, met als resultaat een opeenvolging van schitterende natte scènes, zowel op als onder water, van Slater als geldvervoerder die belaagd wordt door Freeman als wijze crimineel en van de regen in de drup geholpen wordt door Quaid als vaderlijke sheriff. De keerzijde is dat Hard Rain zo vol zit met donker water dat er weinig ruimte is voor acteren of een interessant verhaal.

credits

Regie:
Mikael Salomon
Cast:
Morgan Freeman, Christian Slater, Randy Quaid, Minnie Driver, Edward Asner, Dann Florek, Ricky Harris, Mark Rolston, Peter Murnik, Wayne Duvall, Betty White, Richard Dysart, Ray Baker, Lisa Fuhrman, Jay Patterson, Michael Monks, McKenzie Bryce
Scenario:
Graham Yost
Productie:
Ian Bryce, Mark Gordon, Gary Levinsohn, Art Levinson
Camera:
Peter Menzies jr
Muziek:
Christopher Young
Montage:
Paul Hirsch, Amnon David, Gillian L. Hutshing
Jaar:
1998
Alt. titels:
The Flood
Genres:
Actiefilm, Thriller
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Japan, Denemarken, Nieuw-Zeeland

op televisie
0 uitzendingen

Hard Rain (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken