Natsu jikan no otanatachi

1995, Tetsuya Nakashima, 73 minuten

Japan 1995. Komedie van Tetsuya Nakashima. Met o.a. Hidaka Yoshimoto, Nagi Noriko, Ittoku Kishibe, Nakamura Kumi en Ishikawa Maki.

VPRO Cinema

Vijf kinderen in de klas van Takashi (Yoshimoto) slagen er niet in om een bepaalde lichamelijke oefening op de evenwichtsbalk te doen. De gymleraar zegt als je hem nu niet leert, dan kun je later in het leven ook niks. Zo wordt het vijftal gedwongen het net zo lang te proberen totdat ze de oefening perfect beheersen. Takashi die het liefst zijn snor zou drukken, dwaalt met zijn gedachten en bedenkt dat zijn ouders ook niet geslaagd zijn, waarom hij dan wel. Zijn vader boekte ooit een eenmalig succes toen hij op school een kleurwedstrijd won - in wezen had zijn jongere zusje de tekening toen met kleurkrijt bekrast en nu zondert zijn vader zich af en toe af in een hotelkamer met een overrijpe tiener! Takashi's zus poseert naakt voor een dubieus tijdschrift en zijn moeder leest teveel stripverhalen en gelooft dat Takashi's grootmoeder afstamt van een monsterachtig slangenmens! Zouden we niet allemaal het liefst willen doen waar we zin in hebben? Het originele scenario voor deze ongebruikelijke maar zeer poëtische film die tot nadenken stemt is, van regisseur Nakashima. Het camerawerk is van Syoiti Atoh. Voor kijkers die wel eens iets anders willen.

credits

Regie:
Tetsuya Nakashima
Cast:
Hidaka Yoshimoto, Nagi Noriko, Ittoku Kishibe, Nakamura Kumi, Ishikawa Maki, Ito Masayuki, Taguchi Hiroko, Jinpachi Nezu, Ishida Eri, Yo Kimiko, Fujii Kaori
Productie:
Takarada Haruo
Camera:
Syoiti Atoh
Jaar:
1995
Alt. titels:
Summer Tale
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Japan


op televisie
0 uitzendingen

Natsu jikan no otanatachi (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer