Duitsland/Italië 1998. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Massimo Dapporto, Billie Zöckler, Adriano Pantaleo, Karl Michael Vogler en Pierfrancesco Favino.

VPRO Cinema

Andreas (Galante) krijgt een ongeval aan de draaibank van zijn grootvader (Vogler), waardoor de zenuwen in zijn arm zijn beschadigd. Hij wordt met afschuwelijke pijnen afgeleverd in het kinderziekenhuis van Dr. Paolo Magri (Dapporto) en Dr. Angela Mancinelli (Nosbusch). Hij heeft zo`n pijn dat zijn opa ter plekke een hartinfarct krijgt en in de kliniek behandeld moet worden. Vervolgens moet het kindersterretje Romina (Mura) behandeld worden voor een allergie, waarin zij lijkt te blijven, maar algauw blijkt dat ze de reactie zelf oproept met muskaatnoot, omdat zij de druk niet meer aan kan. Angela begint Paolo te verwijten dat hij zich niet voldoende verdiept heeft in het proces om de voogdij van Spillo (Pantaleo) en zij wil diens vader Tony (Natoli) afkopen, maar Paolo houdt haar op het laatste moment tegen. Spillo beschadigt zijn rug in de werkplaats van zijn vader en kan uitsluitend geopereerd worden in Siena. Iedere kijkster, die nu hoopt dat Spillo's vader zijn kansen door het ongeluk verkeken heeft en dat Angela en Paolo dichter bij elkaar zijn gekomen, wordt met klem aangeraden om naar het vervolg te gaan kijken. Zouden Paolo en Angela naar het altaar gaan? Het scenario is van Massimo De Rita en Simone De Rita. Het camerawerk is van Sergio Salvati.

credits

Regie:
Paolo Poeti
Cast:
Massimo Dapporto, Billie Zöckler, Adriano Pantaleo, Karl Michael Vogler, Pierfrancesco Favino, Paolo Maria Scalondro, Salvatore Marino, Riccardo Garrone, Karin Proia, Maria Amelia Monti, Piero Natoli, Luana Russo, Arianna Mura, Frederico Galante, Natasha Hovey, Désirée Nosbusch
Scenario:
Massimo De Rita
Camera:
Sergio Salvati
Muziek:
Nicola Piovani
Jaar:
1998
Alt. titels:
Atto d'amore
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm, Serie, Soap opera, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen