Tatort - Frankfurter Gold

1971, Eberhard Fechner, 90 minuten

Duitsland 1971. Mysterie van Eberhard Fechner. Met o.a. Klaus Höhne, Michel Gruner, Hans-Christian Blech, Karl Lieffen en Fritz Rasp.

VPRO Cinema

Kommissar Konrad (H[KA3]ohne) uit Frankfurt krijgt bij zijn eerste zaak te maken met Johannes Stein (Gruner), een oplichter, die uit lood staven laat gieten en ze vervolgens met een heel dun laagje bladgoud laat vergulden. Daarna slaat hij ze op in de kluis van een bank en laat een notariële acte opmaken over Zwitsers goud. Daarmee zoekt hij klanten, die bij hem hun spaarcentjes beleggen. Als de mensen merken dat hun geld is verdwenen, beginnen ze te klagen. Het is voor Konrad nog niet eens zo eenvoudig om aan te tonen dat Stein een schurk is. Eerste en enige TATORT-film van regisseur Fechner, die ook het scenario schreef. De eerste van acht zaken die Konrad zou behandelen; een per jaar tot 1979. Aflevering nummer zes. Het camerawerk is van Rudolf Korösi.

credits

Regie:
Eberhard Fechner
Cast:
Klaus Höhne, Michel Gruner, Hans-Christian Blech, Karl Lieffen, Fritz Rasp, Doris Masjos, Til Erwig, Günter Strack, Rolf Schimpf, Ilona Grübel, Sonja Karzau, Mila Kopp
Camera:
Rudolf Korösi
Muziek:
Henry Purcel
Jaar:
1971
Alt. titels:
Frankfurter Gold
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Frankfurter Gold (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer