Alfred Hitchcock presents: Design for Loving

1958, Robert Stevens, 30 minuten

Verenigde Staten 1958. Sciencefiction van Robert Stevens. Met o.a. Norman Lloyd, Marian Seldes, Elliott Reid en Barbara Baxley.

VPRO Cinema

Het huwelijk van Lydia (Seldes) en Charles Brailing (Lloyd) is een ondragelijke sleur geworden. In stilte wenst Charles een uitbundige vakantie in Rio de Janeiro zonder Lydia. Aan de bar stort hij zijn hart uit bij zijn vriend Tom (Reid), die het met zijn vrouw Ann (Baxley) al net zo zwaar schijnt te hebben. Dan demonstreert Charles Tom een oplossing voor het probleem. Bij de firma Marionettes, Inc. heeft hij een prefecte kloon besteld, die hem op een fluitsignaal bedient en vervangt. Als hij hem niet nodig heeft, bergt Charles hem op in een kist in de kelder. Tom is enthousiast en wil ook zo'n intelligente robot hebben, maar Ann is hem voor geweest, en Charles's dubbelganger is lief tegen Lydia, stopt Charles in de kist en vertrekt met haar naar Rio... Aflevering 123 uit de reeks van totaal 266 heeft een scenario van Ray Bradbury naar diens meesterlijke korte verhaal Marionettes, Inc.. Het camerawerk is van John L. Russell. Om niet meer te vergeten.

credits

Regie:
Robert Stevens
Cast:
Norman Lloyd, Marian Seldes, Elliott Reid, Barbara Baxley
Camera:
John L. Russell
Muziek:
Frederick Herbert
Jaar:
1958
Alt. titels:
Design for Loving, Marionetten-Bescherung, Eine, Design for loving, Alfred Hitchcock präsentiert: Eine Marionetten-Bescherung
Genres:
Sciencefiction, Thriller, Korte film
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer