Verenigd Koninkrijk 1995. Misdaad van Herbert Wise. Met o.a. David Jason, Bruce Alexander, Matthew Marsh, Rupert Holliday Evans en Harriet Bagnall.

VPRO Cinema

Een zes-jarig meisje verdwijnt en wordt later, schijnbaar vermoord, in een bos teruggevonden. De laatste persoon, die in het gezelschap van het kind is gezien, is de twintig-jarige Billy Conrad (Lang), een jongeman die aan het downsyndroom lijdt. Volgens de ongeduldige DCI-chef Hawkes (Marsh) is er maar [KA1]e[KA1]en verdachte, en dat is de gehandicapte Billy en hij slaagt er met veel moeite in om hem een bekentenis te ontlokken. De onconventionele politiedetective Frost (Jason) voelt wel aan dat Billy Conrad iets te verbergen heeft, maar twijfelt of hij tot een moord in staat is. Na een sterke start volgt een zwakke, vergezochte ontknoping, het verhaal met personages gebaseerd op het werk van R.D. Wingfield, onwaardig. Timmy Lang, wellicht zelf downsyndroompatiƫnt, is hartverscheurend realistisch. Aflevering 8, de eerste uit het derde seizoen. Het scenario is van Christopher Russell.

credits

Regie:
Herbert Wise
Cast:
David Jason, Bruce Alexander, Matthew Marsh, Rupert Holliday Evans, Harriet Bagnall, Timmy Lang, Vilma Hollingbery, Arthur Whybrow, Elizabeth Estensen, Nick Reding, Matt Bardock, Neil Phillips, Caroline Harker, Paul Moriarty, Claire Hackett, Tony Haygarth, Heather Canning, Mandy Hoskins, Rob Edwards, Karen Lewis, Susan Colverd, David Killick
Scenario:
Christopher Russell
Productie:
Don Leaver
Muziek:
Barbara Thompson, Jon Hiseman
Jaar:
1995
Alt. titels:
Touch of Frost: Appropriate Adults, A, Appropriate Adults, Bien sous tous rapports
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen