Les Savates du Bon Dieu

2000, Jean-Claude Brisseau, 107 minuten

Frankrijk 2000. Drama van Jean-Claude Brisseau. Met o.a. Stanislas Merhar, Raphaële Godin, Emile Abossolo M'Bo, Coralie Revel en Paulette Dubost.

VPRO Cinema

Fred (Merhar) kan niet lezen en schrijven, maar hij heeft een aardige job als automonteur. Helaas is hij veel te gemakkelijk met geld en is vrijgevig tot verdriet van zijn jonge vrouw Elodie (Revel). Zij wonen met hun dochtertje in een bescheiden appartement in een woonkazerne, en Elodie moet met niks zien rond te komen. Op de dag dat Fred mot krijgt met zijn baas en ontslagen wordt, neemt Elodie de benen. Fred raakt in geldnood en pleegt een overval op een postkantoortje en smeert hem in een autootje van de post, waarin zich toevallig Sandrine (Godin) bevindt, een jonge vrouw, die hij nog uit zijn jeugd kent. Sandrine heeft nog altijd een oogje op Fred en besluit om zich met Fred in het avontuur te storten. Als ze zich na wat overvalletjes in een school verschuilen, wordt hun pad gekruist door Maguette (Abossolo M'Bo), die zegt een Afrikaanse prins te zijn en als missie het troonherstel van zijn vader heeft. Terwijl Sandrine Fred het alfabet bijbrengt, geeft Maguette zich uit als schoolinspecteur... Het scenario van regisseur Brisseau in zijn achtste film is ongerijmd, de rolprent is nauwelijks te volgen en alles is zo slecht dat het daarom weer goed is. Het spel van Godin is zo stijfjes gedaan, dat het geloofwaardig lijkt. Als in Frankrijk Razzie Awards zouden bestaan, zou deze film zeker in de prijzen vallen. Ons oordeel: verknoei uw tijd niet en laat u niet beïnvloeden door het zogenaamde cult-gedoe. Het is niet de moeite waard. Het camerawerk is van Romain Winding en Laurent Fleutot.

credits

Regie:
Jean-Claude Brisseau
Cast:
Stanislas Merhar, Raphaële Godin, Emile Abossolo M'Bo, Coralie Revel, Paulette Dubost, Philippe Caroît, Fabrice Deville, María Luisa García
Scenario:
Jean-Claude Brisseau
Productie:
Jean-Claude Brisseau, Frédéric Sichler, Daniel Toscan du Plantier
Camera:
Romain Winding, Laurent Fleutot
Muziek:
Jean Musy
Geluid:
Georges Prat
Art direction:
María Louisa García
Montage:
María Louisa García
Jaar:
2000
Alt. titels:
Savates du Bon Dieu, Les
Genres:
Drama, Fantasy
Trefwoorden:
Sociaal drama, Fantasy, Satire
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les Savates du Bon Dieu (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer