Duitsland 2002. Romantiek van Johannes Fabrick. Met o.a. Natalia Wörner, Tim Bergmann, Dietrich Hollinderbäumer, Anja Kling en Kai Scheve.

VPRO Cinema

De titel slaat op een van de waterlelie-schilderijen van de impressionistische schilder Claude Monet (1840-1926). Voordat Isabelle Corthen (Wörner), een succesvolle mode-ontwerpster, dit kostbare doek kan kopen voor 22 miljoen dollar, is er veel gebeurd. Opgegroeid in Hamburg als dochter van de huishoudster bij de rijke stoffenhandelaar Carl Trakenberg (Hollinderbäumer), deelde ze lief en leed met de bijna evenoude dochter des huizes Vivien (Kling). Eenmaal volwassen dreven ze door het zakenleven uiteen. Opgeleid door Puppe Mandel (Elsner) in het vak en later haar opvolgster na een mislukking in Parijs, maakt zij haar grote doorbraak in Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Haar jeugdliefde Jon (Bergmann) wordt arts, maar hij trouwt niet met Isabelle totdat ze ontdekken dat ze niet zonder elkaar kunnen. Heerlijk romantische make-believe, naar de gelijknamige, dikke roman van Christian Pfannenschmidt. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Johannes Fabrick
Cast:
Natalia Wörner, Tim Bergmann, Dietrich Hollinderbäumer, Anja Kling, Kai Scheve, Hannelore Elsner, Antje Hagen, Christopher Buchholz, Geno Lechner, Gudrun Gabriel, Peter Fitz, Daria Bieniek, Cenk Celik, Julia Ferch
Scenario:
Gabriela Sperl
Muziek:
Annette Focks
Jaar:
2002
Genres:
Romantiek, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Miniserie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Seerosenteich (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken