Duitsland 1960. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Karl-Georg Saebisch, Peter Lehmbrock, Eddi Arent, Robert Meyn en Herta Fahrenkrog.

VPRO Cinema

In Pritzin, een dorpje in Schleswig-Holstein, brandt een landbouwschuur af. Tussen de resten vindt men het verkoolde lijk van een vrouw, de gesp van haar jarretelgordel, de klemmetjes, waarmee de kousen worden vastgemaakt en een deel van een boek. Het gaat om Nancy (Von Ratonoy), een vriendin van de dochter van herenboer Von Altmann (Meyn). Kommissar Strobel (Saebisch) en Ahrberg (Lehmbrock) uit Rendsburg (niet ver van Kiel) komen de zaak uitzoeken. Gaat het om brandstichting of een wraakactie van Von Altmann of heeft zijn pachter de zaak in de fik gestoken? In het dorp gonst het in ieder geval van de geruchten en kan iedereen voor een ander een motief bedenken. Onderhoudende aflevering met flashbackstructuur en bijna de volwassen lengte van een tv-film. De rollen zijn geloofwaardig. Het scenario is van Wolfgang Menge.

credits

Regie:
Jürgen Roland
Cast:
Karl-Georg Saebisch, Peter Lehmbrock, Eddi Arent, Robert Meyn, Herta Fahrenkrog, Klaus Kindler, Hela Gruel, Susanne von Ratony
Scenario:
Wolfgang Menge
Jaar:
1960
Alt. titels:
Verbrannte Spuren
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen