Kato apo ta asteria

2002, Christos Georgiou, 89 minuten

Verenigd Koninkrijk/Cyprus/Griekenland 2002. Drama van Christos Georgiou. Met o.a. Akis Sakellariou, Myrto Alikaki, Stelios Onoufriou, Stella Fyrogenni en Nefeli Papadaki.

VPRO Cinema

In 1974 bezette het Turkse leger een deel van Cyprus dat grotendeels door de Turkse gemeenschap werd bewoond. Daarmee kwam er een eind aan de vijandelijkheden die ruim twintig jaar hadden geduurd, maar de prijs die men ervoor betaalde was dat het eiland in twee[KA3]en gedeeld werd en dertig jaar later verdeelt deze kwestie de aartsvijanden Griekenland en Turkije nog steeds. De Griek Lukas (Sakellariou) woonde indertijd in het Turkse gedeelte en wil na 25 jaar wel eens terug naar zijn geboortedorp. Phoebe (Alikaki), een vrouw die met smokkelwaar regelmatig de grens overgaat, is bereid hem mee te nemen. Ze is een opvallende verschijning die de grenswachten aan de praat houdt, zodat Lukas ongemerkt naar het Turkse deel kan slippen. Wat hij aantreft, is zowel voor Turkse als Griekse Cyprioten een eye opener. Het simplistische scenario is van debuterend regisseur Georgiou. Alikaki draagt in haar eentje de film en het is niet eens eentonig. Het einde is te mooi om waar te zijn en haalt de film omlaag. Het camerawerk van Roman Osin ziet er mooi uit.

credits

Regie:
Christos Georgiou
Cast:
Akis Sakellariou, Myrto Alikaki, Stelios Onoufriou, Stella Fyrogenni, Nefeli Papadaki, Christina Paulidou, Achilleas Grammatikopoulos, Neoklis Neoklous, Andros Kritikos, Mirto Alikaki
Scenario:
Christos Georgiou
Productie:
Panos Papahadzis, Nikos Kanakis, Sam Taylor
Muziek:
George Hadjineophytou
Jaar:
2002
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Road-movie, Sociaal drama, Politiek
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Griekenland


op televisie
0 uitzendingen

Kato apo ta asteria (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer