Los Pintin al rescate

2001, Franco Bíttolo, 82 minuten

Argentinië 2001. Animatie van Franco Bíttolo en Franco Bittolo. Met o.a. Arturo Maly, Alfredo Casero, Diego Peretti, Rosario Sánchez Almada en Adolfo Stambulsky.

VPRO Cinema

De ontvoering in het Zuidpoolgebied van de pingu[KA3]in Luna brengt een ganse pingu[KA3]infamilie in rep en roer. De boeven zijn Zuidamerikaanse types en op een eilandje tussen Vuurland en de Zuid-Pool worden er genetische experimenten gedaan. Een race tegen de klok wordt gehouden om Luna het allerergste te besparen. Het tekenwerk heeft naast dat van Disney gelegen en er zijn liedjes, die de handeling onderbreken, zodat de allerkleinsten niet verteerd worden door een ondragelijke spanning. Met de stemmen in de Nederlands versie van: Aukje van Ginneken (een vampje van twintig dat bekend werd door de dagelijkse kijkbuissoap [KL]GTST[KLE]), Marjolein Algera, Lucie de Lange (inmiddels 55), Paul Donkers en Reinder v.d. Naalt, die zijn sporen verdiende in Sesamstraat. Het scenario is van Marco Carnevale, Pablo Lago en Martín Taskar. 16:9, de DVD versie is voorzien van Dolby Digital 5.1.

credits

Regie:
Franco Bíttolo, Franco Bittolo
Cast:
Arturo Maly, Alfredo Casero, Diego Peretti, Rosario Sánchez Almada, Adolfo Stambulsky, Guillermo Gravino, Queco Yerve, Luis Albornoz, Susana Sisto, Coco Silly, Claudia Beiguel
Scenario:
Marco Carnevale
Muziek:
Jorge Ferrari, Juan Mario Roust
Jaar:
2001
Alt. titels:
Pintin al rescate, Los, Reddertjes van de zee
Genres:
Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Tekenfilm, SF-Film
Landen:
Argentinië


op televisie
0 uitzendingen

Los Pintin al rescate (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer