Arturo Maly is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Los Pintin al rescate

2001 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Argentinië 2001. Animatie van Franco Bíttolo en Franco Bittolo. Met o.a. Arturo Maly, Alfredo Casero, Diego Peretti, Rosario Sánchez Almada en Adolfo Stambulsky.

De ontvoering in het Zuidpoolgebied van de pingu[KA3]in Luna brengt een ganse pingu[KA3]infamilie in rep en roer. De boeven zijn Zuidamerikaanse types en op een eilandje tussen Vuurland en de Zuid-Pool worden er genetische experimenten gedaan. Een race tegen de klok wordt gehouden om Luna het allerergste te besparen. Het tekenwerk heeft naast dat van Disney gelegen en er zijn liedjes, die de handeling onderbreken, zodat de allerkleinsten niet verteerd worden door een ondragelijke spanning. Met de stemmen in de Nederlands versie van: Aukje van Ginneken (een vampje van twintig dat bekend werd door de dagelijkse kijkbuissoap [KL]GTST[KLE]), Marjolein Algera, Lucie de Lange (inmiddels 55), Paul Donkers en Reinder v.d. Naalt, die zijn sporen verdiende in Sesamstraat. Het scenario is van Marco Carnevale, Pablo Lago en Martín Taskar. 16:9, de DVD versie is voorzien van Dolby Digital 5.1.

Alambrado

1991 | Drama

Italië/Argentinië 1991. Drama van Marco Bechis. Met o.a. Jacqueline Lustig, Martin Kalwill, Matthew Marsh, Arturo Maly en Enrique Ahriman.

Een Engels bedrijf maakt plannen voor de bouw van een vakantieoord op het zuidelijkste puntje van Zuid Amerika. Een koppige Ierse kolonist ligt dwars: hij wil zijn land niet opgeven voor de bouw van een vliegveld, een essentieel onderdeel van het plan. De halsstarrige kolonist bouwt een hek om zijn land en hij dwingt zijn opgroeiende zoon en dochter hem te helpen. Het hek heeft een dubbel doel: vreemdelingen buitenhouden en zijn kinderen binnenhouden. Regisseur Bechis laat ook iets zien van de seksuele bewustwording van de beide tieners. Het verhaal is zwak, maar dat wordt gecompenseerd door het sterke spel en de prachtige opnamen van ongerepte natuur en oorspronkelijke bevolking, schitterend camerawerk van Esteban Courtalon. Ook bekend als FENCED IN.

Tacos Altos

1985 | Drama

Argentinië 1985. Drama van Sergio Renan. Met o.a. Susu Pecoraro, Miguel Angel Sola, Ana Maria Picchio, Arturo Maly en Willie Lemos.

Dit is een vrije bewerking van twee korte verhalen van Bernardo Kordon. De prostituée wordt gespeeld door Pecoraro, de winnares in Karlovy Vary van de onderscheiding voor de beste actrice in de film CAMILIA. Als straathoertje in Buenos Aires dringt ze er bij haar familie op aan om ook in Buenos Aires te komen wonen, omdat ze iemand nodig heeft om voor haar onwettige kind te zorgen. De film staat bol van menselijke emoties, met veel episodes over het leven op straat. USA-titel: HIGH HEELS.

Los Dias de Junio

1985 | Historische film

Argentinië 1985. Historische film van Alberto Fischerman. Met o.a. Norman Briski, Victor Laplace, Arturo Maly, Lorenzo Quinteros en Ana Maria Picchio.

De film speelt zich af tijdens de beginjaren van de militaire dictatuur en beschrijft de levens van vier vrienden, die een gemeenschappelijke liberale filosofie aanhingen, ieder op zijn eigen manier, en door de onderdrukkende krachten in het land tot slachtoffer zijn gemaakt. Er wordt erg veel gepraat in de film, maar het verhaal is mager. USA-titel: DAYS IN JUNE.

Tiempo de revancha

1981 | Thriller

Argentinië 1981. Thriller van Adolfo Aristarain. Met o.a. Federico Luppi, Haydée Padilla, Julio De Grazia, Ulises Dumont en Rodolfo Ranni.

Luppi, een van de meest eminente acteurs van Zuid-Amerika, grossierde in loftuitingen na zijn indringende optreden als explosievenexpert Pedro Begoa, een voormalig vakbondslid, die doet alsof hij stom is geworden bij een ongeluk in een kopermijn. Hij eist een enorme schadevergoeding, maar moet daartoe jarenlang sprakeloos blijven, terwijl hij voortdurend bespionneerd en op wrede wijze getart wordt door het aangeklaagde bedrijf. De spannende plot van schrijver-regisseur Aristarain is wel opgevat als een verholen protest tegen het onderdrukkende Argentijnse militaire regime van die tijd. Als dat zo is, kan de conclusie alleen maar zijn dat politieke martelaren complexere motieven hebben dan hun aanhangers soms denken. Camerawerk van Horacio Maira. Meervoudig bekroond. Engelstalige titel: TIME FOR REVENGE.