The Growing Pains Movie

2000, Alan Metter, 120 minuten

Verenigde Staten 2000. Komedie van Alan Metter. Met o.a. Alan Thicke, Joanna Kerns, Kirk Cameron, Tracey Gold en Jeremy Miller.

VPRO Cinema

Zoveelste film naar aanleiding van een populaire, gelijknamige tv-serie. Ook hier wordt de tot op de draad versleten formule toegepast. De kinderen Seaver zijn uitgevlogen en komen voor het dertig-jarige huwelijksfeest van hun ouders bij elkaar. Vader Jason (Thicke) is onveranderd: hij is nog altijd psychiater in Washington DC. Zoon Mike (Cameron) is directeur van een reclamebureau, Carol (Gold) is een harteloze advocate met slechts [KA1]e[KA1]en doel voor ogen: winnen, Ben (Miller) maakt zwembaden schoon voor de rijken in Hollywood, en Chrissy studeert nu aan de filmacademie. Er komt een grote donkere wolk boven de feestelijkheden: moeder Maggie (Kerns) is haar baan kwijt als woordvoerdster voor een over het paard getild congreslid. Geen nood, ze ontmoet haar oude baas weer. Rampspoed voor het gezin: als vanouds moeder heeft geen tijd (als dit de opvatting over vrouwenemancipatie is, is het slecht gesteld). Het scenario van Mike Sullivan en David Kendall naar de tv-serie van Neal Marlens is voorspelbaar en bevat alle clichés uit het boek. Deze film is alleen te harden voor fans, die erg boos waren dat de serie stopte. Uit de grote pseudo moralistische gaarkeuken van Walt Disney.

credits

Regie:
Alan Metter
Cast:
Alan Thicke, Joanna Kerns, Kirk Cameron, Tracey Gold, Jeremy Miller, Ashley Johnson, Chelsea Noble, Brandon Douglas, Matthew Harbour, Marlyne Afflack, Noël Burton, Peter Colvey, Michelle Lipper, John Sanford Moore, Mike Shute, Danny Wells
Productie:
Alan Thicke, Michael Sullivan, Gregg Mayday, David Kendall, Jim Green, Jim Botko, Polly Brown
Jaar:
2000
Alt. titels:
Growing Pains Movie, The, Growing Pains
Genres:
Komedie, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Growing Pains Movie (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer