Duitsland 2002. Thriller van Marc Hertel. Met o.a. Gregor Törzs, Sophie Schütt, Walter Kreye, Sabine Orléans en Hansa Czypionka.

VPRO Cinema

Survival-verhaal, waarbij de spanning wordt opgevoerd door de geijkte race tegen de klok. Terroristen hebben een bom in de metro geplaatst, die afgaat als de trein in een tunnel rijdt die onder de rivier ligt. Wagons worden opengereten, er zijn doden, maar gelukkig ook een handjevol overlevenden. Daarbij is de knappe tv-journaliste Claudia Rettner (Sch[KA3]utt) en Jan Gerom (T[KA3]orzs), een computerprogrammeur. Zij verliest nooit haar professionalisme en Jan zet al zijn kennis in om tijdig een tweede bom onschadelijk te maken, terwijl de waterspiegel stijgt. Drie maal raden hoe dit afloopt... De rollen zijn overwegend goed, maar het verhaal, dat niet eens ver van de werkelijkheid staat (Parijs, Tokyo, Madrid en London om enkele afgrijselijke voorbeelden te noemen), klinkt ozo bekend in de oren. Het clichématige scenario is van Günter Knarr en Philipp Weinges. Het camerawerk is van Markus Hausen.

credits

Regie:
Marc Hertel
Cast:
Gregor Törzs, Sophie Schütt, Walter Kreye, Sabine Orléans, Hansa Czypionka, Tobias Schenke, Rainer Strecker, Germain Wagner
Scenario:
Günter Knarr
Productie:
Ariane Krampe
Camera:
Markus Hausen
Muziek:
Johannes Kobilke
Jaar:
2002
Alt. titels:
Explosion - U-Bahn-Ticket in den Tod, Die, U-Bahn-Ticket in den Tod
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Rampenfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen