Duitsland 2004. Romantiek van Andrew G. Hood. Met o.a. Andreas Patton, Tamara Stern, Renate Becker, Klaus Manchen en Ivan Shvedoff.

VPRO Cinema

Masseur Karl (Patton) uit Leipzig zorgt voor zijn gebrekkige, bezitterige oude moeder Marianne (Becker) door haar in huis te nemen, maar merkt dat hij door haar van de buitenwereld raakt afgesloten. Dan duikt Jael Zadikow (Stern) uit Amerika bij hem op. Ze is beeldschoon en verleidelijk en begint hem vragen te stellen over het huis uit de titel. Karl is teleurgesteld te ontdekken dat zij architecte is, en van het appelboomhuis een joods-cultureel centrum annex shopping-mall wil maken. Het pand heeft echter een dubieuze eigendom, terwijl het wordt bewoond door een van zijn pati[KA3]enten, Danzig (Manchen), een drukker, die in de kelder een drukkerijtje heeft gevestigd. Danzig wil de gedichten van Karl Marx uitbrengen. Voor de oorlog was het huis eerst in het bezit van de familie Zadikow, bontwerkers, die het aan de joodse familie Scheindl verkochten. Hoewel Karl zich gebruikt voelt, dringt hij steeds meer het wereldje van Jael binnen en weet haar voor zich te winnen als hij zijn eigen afkomst ontdekt, die zijn moeder altijd voor hem heeft verzwegen. Een hecht en intelligent scenario van regisseur Hood, die zijn rolverdeling vaardig door de film heen loodst. Het camerawerk is van Wojciech Szepel. Het budget naar Europese maatstaven was redelijk: 1,2 miljoen euro. Opgenomen in de prestigieuze reeks Das kleine Fernsehspiel in de serie Gefühlsecht.

credits

Regie:
Andrew G. Hood
Cast:
Andreas Patton, Tamara Stern, Renate Becker, Klaus Manchen, Ivan Shvedoff, Charles M. Huber, Michael Mellinger, Hilmi Sözer
Productie:
Peter Rommel, David Groenewold
Camera:
Wojciech Szepel
Muziek:
Matthias Frey
Jaar:
2004
Alt. titels:
Apfelbaumhaus, Das
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Apfelbaumhaus (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken