Verenigd Koninkrijk 1962. Romantiek van Ralph Thomas. Met o.a. Michael Craig, Mary Peach, Brenda De Banzie, James Robertson Justice en Roland Culver.

VPRO Cinema

Tony Stevens (Craig), net afgestudeerd, en Frances Pilbright (Peach), het nichtje van Tony`s baas Sir John Pilbright (Culver), zijn twee nog onervare advocaten, die zich bezighouden met echtscheidingszaken. De broekies komen tegenover elkaar te staan in de zaak van Gladys Pudney (De Banzie) en Sidney Pudney (Moody). Oorlogsbruidje Gladys wil haar aanspraken op het huwelijk met Sidney gehonoreerd zien, maar Sidney beweert zich niet te herinneren met haar in het huwelijk te zijn getreden. Het jonge stel pleiters vliegt elkaar eerst flink in de haren en daarna hartstochtelijk in de armen (als ze getroffen zijn door Cupido`s pijlen), hetgeen niet bevorderlijk is voor een betamelijke procesgang. Strak kijkende, bijna humorloze rechter Haddon (Justice) moet hen tot de orde roepen en leert hen het een en ander over de beroepsethiek. Flauwe, voorspelbare comedy met sporadische Britse humor en een zwakke satire op het Engelse huwelijksrecht. De titel bevat enkele woordspelingen, die als kwinkslagen zijn bedoeld. Nicholas Phipps (die in de film te zien is in de rol van Peter Sutcliffe) baseerde zijn scenario op het toneelstuk How Say You van Harold Brooke en Kay Bannerman. Het camerawerk is van Ernest Steward. Mono.

credits

Regie:
Ralph Thomas
Cast:
Michael Craig, Mary Peach, Brenda De Banzie, James Robertson Justice, Roland Culver, Liz Frazer, Ron Moody, Jameson Clark, Charles Heslop, Bill Kerr, Nicholas Phipps, Joan Sims, Graham Stark, Ronnie Stevens
Scenario:
Peter Sutcliffe)
Productie:
Betty E. Box, Earl St Joh
Camera:
Ernest Steward
Muziek:
Norrie Paramor
Jaar:
1962
Alt. titels:
Pair of Briefs, A
Genres:
Romantiek, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Relatiekomedie, Satire, Romantische komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

A Pair of Briefs (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken