The Composers' Specials: Bizet's Dream

1995, David Devine, 60 minuten

Verenigde Staten 1995. Biografie van David Devine. Met o.a. Maurice Godin, Brittany Madgett, Catherine Barroll, Yseult Lendvai en Sally Cahill.

VPRO Cinema

Producenten Richard Mozer en David Devine kwamen na BEETHOVEN LIVES UPSTAIRS (1993) met een film over het ontstaan van de opera [KL]Carmen[KLE] van Georges Bizet (Godin) gezien door de ogen van een dertien-jarig meisje, Michelle (Madgett), dat haar eigen problemen vergelijkt met die van Don Jos[KA1]e - dit lijkt ons voor een wicht van die leeftijd wel wat overdreven. Bizet, die leefde van 1838-75, wordt magertjes afgeschilderd en Godin`s spel is gebrekkig onder inadequate regie van Devine. De dialogen zijn stijf, Madgett heeft er moeite mee en klinkt ongeloofwaardig. De eerste opvoering van [KL]Carmen[KLE] (1875) wordt in de film gevierd als een triomf, hetgeen historisch onjuist is. Pas na Bizet's dood werd de opera een succes. Muziekliefhebbers zullen er niet zoveel aan hebben en het is een lachertje dat deze film werd opgedragen aan de beeldhouwer Auguste Rodin, de kunstschilder Claude Monet, de regisseur van musicals Vincente Minelli en last, but not least Georges Bizet. Het scenario is van Heather Conkie. Op de soundtrack zijn behalve 'Carmen' ook te horen de suite 'L'Arlesianne' en 'Symfonie in C'.

credits

Regie:
David Devine
Cast:
Maurice Godin, Brittany Madgett, Catherine Barroll, Yseult Lendvai, Sally Cahill, Vlastimil Harapes, Joan Heney, Christina Chokas, Jackie Harris, R. H. Thomson
Scenario:
Heather Conkie
Productie:
Richard Mozer, David Devine
Muziek:
Georges Bizet
Jaar:
1995
Alt. titels:
Composers' Specials: Bizet's Dream, The, Bizet's Dream
Genres:
Biografie, Muziek, Experimenteel
Trefwoorden:
Kunst, Popmuziek, Opera/operette, Klassieke muziek
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer